- Jeg er ikke lenger en luksus-spiller

EN NY HVERDAG I HAMKAM: Etter å ha hatt et noe flakkende fotballiv, legger Morten Bjørlo (26) nå ned mye energi for å etablere seg som en hardtarbeidende midtbanespiller i HamKam.

Annonse:

Av Mattis Røhne

Da HamKam skulle finne en erstatter for Markus Solbakken på HamKams midtbane foran denne sesongen, falt valget på Strømmen-spilleren Morten Bjørlo. Trener Kjetil Rekdal og sportssjef Espen Olsen likte det de hadde sett av 26-åringen.

- I fjor var han en av de beste indreløperne i OBOS-ligaen, og det var stor konkurranse om underskriften hans, sier Espen Olsen. Han hadde et øye til Morten også da han spilte i Nest-Sotra.

To raske om Morten (saken fortsetter under):


HamKams sportssjef synes nyervervelse har utviklet seg mye bare gjennom vinteren og våren i Briskeby-klubben, og HamKams sportslige ledelse har store forventninger til Bjørlo denne sesongen.

Fra Jørpeland
Midtbanespilleren som opprinnelig kommer fra Jørpeland utenfor Stavanger, har hele tiden hatt som mål å utvikle seg som fotballspiller.

- Men det ble en litt kronglete vei innen jeg kom til HamKam. Det startet i 3. divisjon med Staal Jørpeland før dro videre til Sola og 2. divisjon, forteller Morten Bjørlo.

Derfra ble han med treneren videre til Egersund før OBOS-klubben Nest-Sotra ble neste stopp. Men det var ingen perfekt match, så veien gikk tilbake til Egersund før det dukket opp et tilbud fra Strømmen foran 2020-sesongen.

Luksusspiller
I Strømmen gikk Morten litt i seg sjøl og fant ut at han måtte få mer ut av fotballtalentet sitt.

- Tidligere var jeg for mye luksusspiller som bidro mest offensivt, sier han selvransakende. – Sånn fotballen har utviklet seg, er det mindre plass til slike spillere. Jeg tok tak i treningshverdagen min i Strømmen, og under koronapausen trente jeg mye mer utholdenhet. Og det har jeg fortsatt med, forteller Bjørlo, som ble rost for løpskapasiteten sin da HamKam møtte Stabæk.

I fjor bidro midtbanespilleren med fire mål og fire målgivende i seriespillet for Strømmen. Han spilte også på Briskeby to ganger – en serie- og en treningskamp – og scoret begge gangene. Så Morten Bjørlo vet godt hvordan det er å score mål på Briskeby. Han har allerede puttet på en i en treningskamp for de grønne og hvite også.

- Jeg håper å bidra med målpoeng for HamKam også når seriespillet starter. Det ble 4+4 i fjor. Jeg ser gjerne noen høyere tall på begge sider av plusstegnet denne sesongen.

Trives godt
Morten Bjørlo var ikke i tvil da Kjetil Rekdal ville ha ham til HamKam. Midtbanespilleren uttalte han han anså Rekdal for å være en av de beste trenerne i landet, og han har ikke blitt skuffet.

- Treningshverdagen og opplegget i klubben er det mest proffe jeg har vært med på, og det er en helt annen verden enn i Strømmen. Vi trener på dagtid og samles til lunsj etterpå. Jeg har funnet meg godt til rette i klubben og leier leilighet 200 meter fra Briskeby. De sier at Hamar også er en fin by, men på grunn av strenge koronaregler har jeg ikke fått oppleve det ennå, sier Morten Bjørlo, som er glad han har med seg samboeren Stine Litlekalsøy til Hamar. Ellers kunne livet fort ha blitt litt ensformig i disse restriktive tidene.

Nå ser 26-åringen fram til seriestart, og Morten tror absolutt det skal være mulig for HamKam å få en bedre start på sesongen enn i fjor. Da kan klubben fort ta noen jafs høyere opp på tabellen også.

Fakta

  • NAVN: Morten Bjørlo.

  • FØDT: 03.10.95.

  • SIVIL STATUS: Samboer med Stine Litlekalsøy.

  • UTDANNELSE/YRKE: Fotballspiller.

  • TIDLIGERE KLUBBER: Staal Jørpeland, Nest-Sotra, Egersund, Strømmen.

  • MERITTER: Skolemester i fotball.

  • POSISJON PÅ BANEN: Midtbanespiller.

  • HAMKAM-SPILLER Å SE OPP FOR: Hasan Kurucay.

  • FAVORITTLAG: Manchester United.

  • FAVORITTSPILLER: Cristiano Ronaldo.

  • AKTUELL: Klar for sin første sesong som HamKam-spiller.

Annonse fra Eliteserien: