Jendal: - Skal utvikle meg

Lars Larsson Jendal (21) har forlenget kontrakten ut 2022-sesongen:

Annonse:

Sisteskansen som debuterte for HamKam sitt a-lag i august 2015 er spilleren med lengst fartstid i klubben. Han har nå signert ny kontrakt som binder han til sin barndomsklubb ut 2022-sesongen.

Lars er oppvokst i HamKam og har gått gradene helt til han ble tatt opp på a-laget i 2015, noe som gjorde det enkelt å svare på spørsmålet om hva som er hovedsaken til at han valgte å forlenge:

- Jeg er fornøyd med tilbudet jeg har fått og tro på at jeg skal utvikle meg videre. Det hjelper selvfølgelig på at det er barndomsklubben min også, utdyper Jendal.

Unggutten synes 2020-sesongen ble litt annerledes enn vanlig. Han er glad det snudde etter den tunge starten, men skulle gjerne ha spilt alle 30 kampene.

- Det ble en rar sesong med pandemi og få tilskuere. Resultatene i starten av sesongen var fæle og kjedelige, men jeg tror vi lærte mye av det både som lag og personlig. 

- Derfor smaker det ekstra godt at vi klarte å snu det. Skulle likevel ønsket at jeg hadde spilt alle 30 kampene, men slik ble det ikke denne sesongen.

Keeperen som sto 17 av sine 26 kamper for a-laget denne sesongen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

- Ny sesong er alltid gøy, så får vi se hvordan ting utvikler seg. Vi må bare sikte høyt og se hvordan det går, forteller Jendal før han forteller om samarbeidet med keepertrener, Rolf Høgmo:

- Han er selvfølgelig viktig for meg. Han har vært treneren min i mange sesonger og hjulpet meg på veien.

- Erfaring hjelper på som keeper, så derfor har det vært viktig for meg å dra på lån og stå seniorkamper. Det er viktig å stå kamper for å utvikle seg videre. Jeg er fortsatt ung og kan forbedre det meste. Akkurat nå er det største fokuset på å bli enda kvikkere og mer eksplosiv, avslutter Lars Larsson Jendal dagen før nyttårsaften.

Espen Olsen har jobbet med forlengelsen av Lars Larsson Jendal over en lengre periode og er glad for å ha med seg Jendal videre:

- Lars er et stort keepertalent og en ekte HamKam-gutt som vi ønsker å utvikle videre. Vi synes det er svært gledelig at dette er gjensidig, forteller sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: