Jevne Hagen: - HamKam er en stor del av meg

Truls Jevne Hagen gir seg i HamKam. Les hva han sier om sin tid i klubben og fremtiden.

Etter femten sesonger i HamKam er det en lojal klubbspiller som nå skiller lag med klubben. Truls gir seg på 258 offisielle kamper for klubben etter debuten mot Rosenborg på Lerkendal i 2004. 

Truls sitt virkelige gjennombrudd i grønt&hvitt var 2007-sesongen da han som eneste spiller spilte alle kampene i opprykket til Tippeligaen, som Eliteserien het den gangen. Det året bemerket han seg i tillegg så positivt at han ble kåret til årets høyreback i det som nå heter OBOS-ligaen.

Modølen har en lang og innholdsrik karriere bak seg i HamKam etter disse femten sesongene. Har blant annet tre opprykk i(2007, 2010 og 2017) og fire nedrykk (2006, 2008, 2009 og 2014).

- Du har tilbringt halve livet i HamKam. Si litt om følelsen av at det nå er over?

- HamKam har vært en del av halve livet mitt og vil selvfølgelig alltid ha en stor plass i hjertet mitt. HamKam er navnet, men klubben er alle folka i den og dem du blir glad i. Det blir spesielt så klart, men riktig tidspunkt for meg nå, forteller Truls Jevne Hagen.

- Lojalitet går begge veier. Klubben har gitt meg tillit og jeg har trivdes godt i HamKam og Hamar som by. Har derfor ikke følt noen trang for å komme meg vekk. HamKam har også vært på det nivå jeg har ønsket å spille, svarer Truls på spørsmål om hvilke tanker han gjør seg rundt lojaliteten.

I hans tid i HamKam har han opplevd både opp- og nedturer. 

 - Fortell litt om hvordan årene i HamKam har vært?

- I HamKam har jeg opplevd både opp- og nedturer, men når man ser tilbake på tida så glemmer man nedturene og det har vært en solid opptur. Man husker bare de gode minnene. Det er stort å få være en del av en så stor klubb i så lang tid. Samtidig vil det være rart å ikke møte Bekkern hver dag. Det kommer jeg til å savne.

Til slutt. Kommer vi til å se deg i HamKam ved en senere anledning - og hva er dine fremtidsplaner?

- Jeg blir boende i området og kommer nok til å få med meg de fleste hjemmekampene neste år. Jeg brenner for fotball og HamKam er så klart en klubb man kan se for seg å bidra med et eller annet i. Jeg har et godt forhold til alle i og rundt klubben så det kan godt hende jeg blir å se i en eller annen rolle i, avslutter en vemodig modøl som dermed avsluttet sin lange karriere på Briskeby som kaptein i hjemmekampen mot Ull/Kisa.

Daglig leder og tidligere lagkamerat gjennom mange sesonger, John Anders Rise har kun positive ting å si om sin tidligere lagkamerat.

- Truls en som passer beskrivelsen hel ved perfekt og representerer gode holdninger, han er ydmyk, proff, godt likt i garderoben og har vært et forbilde for de yngre i mange år, starter John Anders før han fortsetter å rose modølen,

- Det finnes ikke så mange av det slaget, og jeg har stor respekt for det Truls har bidratt med både på og utenfor bana i hans tid i HamKam. Jeg føler meg trygg på at Truls er en vi får se både i og rundt klubben i mange år fremover. VI ønsker Truls lykke til - hos oss vil han alltid være velkommen, avslutter en rosende John Anders Rise. 

Truls Jevne Hagen

  • 258 offisielle kamper for HamKam

  • 30 mål for HamKam

  • 15 sesonger i HamKam

Annonse fra Obos-ligaen: