Julie Heggelund med hattrick i 6-1-seier over Frigg

Varmen så ut til å tynge et vanligvis svært energisk HamKam-lag i førsteomgang, men gikk til pause med ledelse 3-1. Kamma-kvinnene løfter seg i andreomgang og ga seg ikke før det stod 6-1.

HamKam Kvinner – Frigg 6-1 (3-1);

Briskeby Stadion, 6.serierunde 2.div Kvinner avd 2, 25.mai 2024

Scoringer: 0-1 Emilie Finnevolden Gooderham 6', 1-1 Julie Heggelund 11', 2-1 Julie Heggelund 41', 3-1 Sara Berntsen 45', 4-1 Amalie Taraldsen 64', 5-1 Melina Hanssen 74', 6-1 Julie Heggelund 80'.

Dommer: Jonah Engh (Ottestad IL)

Gult kort: -

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Vendela Bakke – Adele Torvik (Ina Andreassen, 64'), Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla (Linnea Camitz, 64'), Marie Nordbye – Sara Bræk, Maria Hagen (Melina Hanssen, 45’), Linnea Moen – Julie Heggelund, Madelen Dahlstrøm (Nora Tømte, 74'), Sara Berntsen (Indira Sundgot, 74').

De fem første minuttene av kampen er en stillingskrig. Men i det sjette minutt tar Frigg ledelsen 1-0 etter et korridorfrispark. Kamma svarer kun fem minutter senere. Bræk med et løp høyt i bana, blir spilt gjennom ute til høyre av Maria Hagen. Julie Heggelund lurer på første etter et godt diagonalløp i boks, og setter den kontant i mål.

14 minutter spilt og HamKam får muligheten på en overgang. Sara Berntsen kommer fri på høyresiden, tar med seg ball fint fram og avventer litt løp i boks. Rytmen blir litt borte, og skuddet ute på bakre går utenfor fra Heggelund.

Fire minutter etter er Madde Dahlstrøm alene gjennom etter en fin vektet pasning av Bræk. Hun runder keeper, men i skuddøyeblikket blir det en kombinasjon av ubalansert standfot og tett press fra forsvarer som gjør at ballen går utenfor.

Etter 36 minutter får også Frigg avslutta på mål etter et frispark, men Vendela Bakke i Kamma-målet har kontroll.

41 minutter tar det før Kamma har snudd det på Briskeby. Julie Heggelund drar seg inn fra sin kantposisjon, tar touchet inn og banker til. Ballen går i perfekt bue over keeper, i tverrligger og i mål, og Heggelund noterer seg dermed for sin andre scoring. Rett på overtid er Heggelund gjennom atter en gang. Skuddet går via keeper, men der er Berntsen våken på retur. 3-1 til pause.

I andreomgang går de grønnhvite mer i strupen på Frigg. Moen frakter ball ut mot venstre, slipper ball gjennom til Bræk, som akkurat rekker å slå ball inn med venstre. Der er innbytter Melina Hanssen, men ball settes like utenfor.

Etter 64.spilte minutter får hjemmelaget endelig uttelling på en av sine mange cornere. Bræk med strøken serv inn, og Amalie Taraldsen header kontant ballen i kassa. 4-1 til de grønnhvite.

Ti minutter senere øker Kamma ledelsen. Melina Hanssen får ball med seg inn på motstanders banehalvdel. Hun kikker opp og ser at keeper står noe langt ute, og prøver skuddet fra distanse. Ballen går over keeper og stopper ikke før den treffer rett i nettet. 5-1 er et faktum.

79 minutter spilt. Julie Heggelund vender på en femkroning ute til høyre i boksen, skyter i steget før keeper rekker å aksjonere. Med det sikrer hun seg hattrick og 6-1, som også blir sluttresultatet.

Vi takker Frigg for kampen, og ønsker lykke til videre i sesongen.