Kamma er klare for Eliteserien 2024!

Etter 1-0-seier på Marienlyst og uavgjort i oppgjøret på Intility mellom Vålerenga og Stabæk er det klart at minst 3 lag havner bak Kamma på tabellen i 2023. Det betyr at plassen i Eliteserien er berget!

Annonse:

Strømsgodset - HamKam 0-1 (0-0);

Marienlyst stadion, 28. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Selvmål (49`)

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder, IL - Fotball

Gult kort: Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset), Morten Bjørlo (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Fredrik Sjølstad, Vegard Kongsro - Jens Martin Gammelby (John Olav Norheim 46), Morten Bjørlo, Kristian Lønstad Onsrud, Aleksander Melgalvis - Moses Mawa (Jonas Enkerud 58), Henrik Udahl (Tore André Sørås 86), Oliver Kjærgaard.

---------------------

Utgangspunktet før kampen var enkel. Med seier skulle veldig mye gå galt for å ikke berge plassen i Eliteserien. Fasit etter kampen var på alle måter et drømmeresultat. Kamma hadde vunnet borte mot Strømsgodset, mens Vålerenga og Stabæk fikk 1 poeng hver på Intility. Det sørget for elleville jubelscener sammen med BriskebyBanden da Sigurd Smehus Kringstad blåste av kampen etter 97 minutter.

Fredrik Sjølstad forklarer hva som gikk gjennom kroppen hans da dommeren blåste av kampen.

- Det var vel 10 kilo som falt av skuldrene hvertfall. Det var en sinnsyk lettelse. Man har jo gått rundt med en dårlig følelse i en lang stund nå. Det og endelig ha sikret plassen er bare helt magisk, forteller Fredrik Sjølstad i gledesrus utenfor garderobene etter kampslutt.

Selve oppgjøret ble en tett kamp, hvor hjemmelaget har mye ball på sin egen hjemmebane. Grønnbuksene fra Hamar spilte en meget solid defensiv kamp og var laget som fikk hull på byllen ved én anledning. Det holdt til seier. 

Fredrik Sjølstad spilte en meget solid kamp i midtforsvaret og stanget vekk det som kom av ballen i hans retning.

- Det er jo en tett kamp. Vi møter et bra lag synes jeg. Som skaper noen sjanser på oss, men vi står godt i mot synes jeg. Og når vi får det første målet så får vi ekstra trua på det. Den siste halvtimen pumper de mot Gustav Valsvik, og det er de gode på. Da ble det viktig og gjøre alt vi kunne for å stå i mot.

BriskebyBanden stilte som vanlig opp i hopetall og var med å skape en herlig ramme rundt kampen ved å synge og støtte laget gjennom samfulle 90 minutter. Etter kampen kunne de fortjent slippe jubelen løs sammen med spillerne.

- Ja. Det var bra kok der. Som jeg sa i stad. Det er bare en enorm lettelse først og fremst, Endelig kan man puste ordentlig igjen. Det har vært litt anspent de siste ukene og det kunne senke skuldrene nå, ja. Det er så deilig, avslutter midtstopperen før han gjorde seg klar til hjemreise og litt skjenk i bussen.

Fredrik Sjølstad var en lettet mann etter kampen:


Se høydepunktene fra oppgjøret:


Se noen bilder fra seieren:

Annonse fra Eliteserien: