Kammas nye helter vant Hamarprisen 2021!

Midt under C-sluttspillet på Raufoss fikk Gatelaget til HamKam en SMS-beskjed absolutt ingen på laget hadde ventet: Formannskapet i Hamar kommune har vedtatt at Gatelaget tildeles Hamarprisen 2021.

Annonse:

- Jeg så at varaordfører Knut Fangberget ringte meg, men siden det var fire minutter til kampen mot Fredrikstad skulle starte valgte jeg å sende en SMS om at jeg var opptatt med turnering, smiler trener Kai Kristiansen.

Noen sekunder senere sendte Fangberget SMS med beskjed om Hamarprisen og da nyheten ble sluppet rett etter tapet mot Fredrikstad, jublet alle spillerne såpass høyt og ekte.

- Så jævla kult!! Dette betyr vanvittig mye for oss, var kommentarene fra spillerne rett etter de fikk nyheten.

- Det blir ikke veldig mye større enn dette, mener trener Kristiansen som fikk æren av å offentliggjøre nyheten.

- Vi har jo hele tiden fått både høre og merke at mange setter pris på dette laget, men jeg må innrømme at det var helt spesielt å få beskjeden fra Fangberget.

- For veldig mange av spillerne våre er det rimelig lang vei fra det tøffe livet mange av dem har levd, til å bli kåret til noen som gjør vår egen by stolt. At min egen klubb, HamKam kan bidra til slik utvikling og store opplevelser gjør meg til en skikkelig stolt Kamerat, sier Kristiansen.

Sportslig ble turneringen på Rafoss akkurat så tøff og spennende som Grønnbuksene hadde håpet på.

Åpningskampen mot Start var kanskje turneringens beste kamp av Kamma. 1-1 mot laget fra Kristiansand gjorde at HamKam kunne både bli best og sist i pulja før kampen mot Asker.

Før pause var Kamma uheldige som ikke scoret og ledet kampen, etter pause var Asker best og vant fortjent 3-0. Dermed ble Kamma sist i pulja, men en plass i C-sluttspillet er egentlig perfekt for gjengen fra Hamar.

- Da møter vi lag omtrent på vårt eget nivå og sjansene for å vinne er til stede, oppsummerte lagets sjølutnevnte manager.

Faksimile Hamar Arbeiderblad
Faksimile Hamar Arbeiderblad

Onsdagens C-sluttspill startet med en solid seier mot nykommeren Bryne (6-2), før Fredrikstad som vanlig ble litt for sterke i semifinalen i C-sluttspillet (1-5). I turneringens siste kamp mot Tromsø var kreftene slutt og 0-1 var det derfor ikke noe å si på.

- Plasseringen til slutt kommer aldri til å være det viktigste når vi spiller turnering sammen med 23 (!) andre lag. Det er opplevelsene vi lever for. Å reise sammen, bo sammen på hotell, spise god mat, delta på bankett i Fjellhaven på Gjøvik og være flotte HamKam-ambassadører er det aller viktigste, mener Kristiansen.

HamKam - Start 1-1 - scoring Pål.
HamKam - Asker 0-3
HamKam - Bryne 6-2 - scoringer Kristoffer (2),, Eirik (2), Tommy og Pål.
HamKam - Fredrikstad 1-5 - scoring Pål
HamKam - Tromsø 1-0

Her er Kamma-troppen som spilte på Raufoss: Kjell, Kim, Aleksander, Kristoffer, Eliaz, Eirik, Andreas, Tommy, Pål, Rune og Rebecka.

Annonse fra Eliteserien: