Kapteinen legger opp

Etter en lang og innholdsrik karriere har Steinar Ryen Strømnes (34) valgt å legge fotballskoene på hylla etter Grorud-kampen den 27. november.

Annonse:

Steinar Strømnes startet karrieren sin på Hadeland før han i ung alder ble hentet av Vålerenga. I 2007 var han på et utlån i HamKam før han har spilt toppfotball i flere klubber. Han har vist frem sine styrker i Kongsvinger, FK Lyn, Åtvidaberg, Strømmen og Stabæk før han kom til HamKam på permanent basis før 2020-sesongen. I HamKam har han også vært klubbens kaptein i de to siste sesongene.

- Jeg har vært privilegert som har fått spilt fotball på profesjonelt nivå i ca. 15 år. Sitter igjen med masse gode minner, både fotballmessig og på det personlige plan som jeg kommer til å bære med meg. Har møtt mange herlige personer gjennom min karriere, innleder kapteinen som i dag spiller sin siste kamp på Briskeby for HamKam.

Hadelendingen sitter igjen med gode minner fra HamKam-tiden.

- Sportslig har tiden i HamKam vært veldig spennende, det har svingt fra sisteplass og tre poeng etter ni kamper i fjor, og frem til opprykket i år, forteller Strømnes.

Hvor på rangstigen velger du å plassere opprykket til Eliteserien med HamKam da du ser tilbake på karrieren din?

- Rent sportslig setter jeg opprykket til Eliteserien veldig høyt oppe på lista mi, men jeg tror jeg har ei hjemme som vil bli veldig skuffet om jeg ikke nevner henne. Min kone møtte jeg gjennom fotballen når jeg spilte i Sverige, og vi har i dag tre fantastiske barn sammen, skryter midtstopperen med 48 kamper i HamKam-drakt før kveldens kamp mot Fredrikstad.

Etter et liv hvor store deler har inneholdt fotball er det spennende å tenke på hva fremtiden bringer ved karriereslutt. Dette er noe Steinar har hatt tankene på en stund allerede, og ser allerede frem til et liv utenfor fotballbanen.

- Vi blir værende på Hamar, hele familien trives veldig godt her. Først blir det pappapermisjon sammen med min yngste sønn. Jeg blir ferdig utdannet sivilingeniør i mai 2022, så fra da handler det om å få meg en jobb og ta fatt på en ny hverdag. Det ser jeg veldig frem til. Utover det ønsker jeg å bruke masse tid med familien.

Kommer du til å legge fotballen helt død, eller blir du å se på et annet lokalt lag her i Hamar?

- Det tviler jeg på. Jeg får stilne fotballsulten gjennom å holde meg i form og følge opp barna mine, avslutter Steinar Strømnes.

Tusen takk for innsatsen i grønt & hvitt, Steinar. Ses på Briskeby!  

 

Annonse fra Eliteserien: