KIWI-akademiet for jenter?

To mandager i juni testes mulighetene for å starte opp egen jentesatsing i KIWI-akademiet.

Annonse:

Sportslig leder i HamKam kvinner, Marius Overmo er en av trenerne som er å finne på treningsfeltet når KIWI-akademiet gjør et forsøk på å starte opp en jentesatsing.

- Vi kjører et prøveprosjekt med to mandager nå i juni for å se om det er praktisk gjennomførbart. Det er spillere som kommer fra Stange, Brumunddal, Ottestad, Furnes, Ridabu og så videre, så det er et stykke å kjøre for mange. Det er mye logistikk, men alle kom seg hit for egen maskin i dag. Det er en god start.

Like muligheter i praksis

- I enhver klubb så har gutter i alderen 10-14 år utviklingsmulighter og akademier. Jenter har ikke denne muligheten, og det er det vi nå prøver å få til med dette prøveprosjektet. Dette er like muligheter i praksis, sier Marius Overmo mens han ser Nathan Flight, hovedtrener for HamKam kvinner kjøre en øvelse med jentene på briskebygresset.

En av de fremste forkjemperne for kvinnefotballen i Innlandet, Tor-Ole Kirknes m.flere hadde møtt opp for å bevitne den første treningen for de unge og lovende fotballjentene i sommersola på Briskeby i dag.

Annonse fra Eliteserien: