Klar framgang mot dritgode Stabæk

(HamKam - Stabæk 3-16): Når måltavla forteller en nådeløs del av sannheten, er det på tide å finne minst like gode svar bak det samme resultatet. De forteller at HamKam tapte solid, men presterte langt bedre enn forrige hjemmekamp. Og stemningen etter kampen var perfekt!

Annonse:

Å vinne er på mange måter enkelt. Det meste går av seg selv, ting ruller på, scoringene kommer jevnlig og alle drar i samme enden av tauet.

Å tape byr på andre utfordringer. Hvordan påvirkes et lag som har fått real juling? Faller humøret som en stein? Begynner spillerne å peke på hverandre i jakten på forklaringer etter et tap? Og hva i alle dager holder trenerne på med?

POSITIVE SPILLERE
Disse vanskelige spørsmålene var heldigvis enkle å svare på etter kampen mot Stabæk. Spillerne var helt enige om at kampen var bedre enn den forrige vi spilte. Humøret i garderoben var upåklagelig og alle snakket oppbyggende og positivt til hverandre under og etter kampen. Og det er ingen som krever trenernes avgang. I alle fall ikke foreløpig.

Sportslig klarer vi fortsatt ikke å lage vansker for Stabæk, men det bryr vi oss mindre om. Det vi derimot bryr oss om er oss selv, det vi faktisk lykkes med og om smilet er lite bredt etter en kamp som den er etter trening.

- Jeg savner egentlig koronaen, sa Pål for noen uker siden. Mest på alvor og litt på fleip.

- Under korona kunne vi kun trene, ikke spille kamper, uttalte Pål og la til at han alltid gruer seg veldig til å spille kamper.

KAMPER HAR VÆRT UMULIG
Den samme spilleren var langt nede etter forrige hjemmekamp. Han fikk ikke til det han håpet på, laget var svakere enn tidligere og tilropene fra sida hjalp på ingen måte. 

Etter kampen mot Stabæk var både Pål og kameratene hans enige om at dette hadde vært gøy, alle hadde gitt alt og mange spilte en fin kamp. Da trenger ikke en trener å analysere et 3-16-tap noe videre.

TRAVELT
Keeper-Kjell fikk en travel dag mellom stengene, reddet en del og var både sliten og fornøyd etter kampen. Aleks var endelige tilbake i kamptrøya og elsker fortsatt dette geniale spillet. Kim, Eirik og Eliaz brukte kampen til å finne ut hva slags forsvarsspill som funker, og hvilke valg som funker litt dårligere.

På midten brukte Peter kampen til å bli tryggere på sin posisjon, mens Pål endelig fikk kjenne at han faktisk kan spille på høyresiden. Det har fram til denne kampen vært komplett umulig.

Morten sentralt på midten viste nok en gang at han nekter å la seg stresse. Uansett motstander.

DEBUTANT
Dennis og Bahoz digger å endelig få muligheten til å spille kamp for Kamma, hvor Bahoz scoret i sin debut.

Dawiit viste at han kan spille flere roller enn små-lat spiss. Denne gangen løp han seg varm på kanten,

Helt foran løper Rebecka stadig mer og hadde det ikke vært for litt sleipt underlag før pause hadde hun scoret. Rune og Ramona jaktet også etter scoringsmuligheter, og spesielt Ramona har økt både løpsvilje og engasjement.

Rune som så sent som treningen tirsdag var toppscorer, fikk en eventyrlig sjanse til å score også mot Stabæk, men avslutningene gikk over.

Summen av alt dette er at Kamma var godt fornøyd med hva vi fikk til - selv om måltavla forsøker å fortelle noe helt annet.

Disse spilte for HamKam: Kjell, Eirik, Kim, Aleksander, Eliaz, Dawiit, Dennis, Peter, Morten, Pål (1), Bahoz (1), Rebecka, Ace Rune og Ramona. HamKams siste må var et selvmål.

Trener-Kai

 

  

 

 

Annonse fra Eliteserien: