Det var håp til det siste. En sterk HamKam-sluttspurt satte Lerkendal-publikummet på setekanten, men til tross for flere gode muligheter på tampen ble det tap og null poeng med hjem til Hamar.

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

Gult kort: Tore Andrè Sørås, John Olav Norheim*, Luc Mares

Rødt kort: John Olav Norheim

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Luc Mares, John Olav Norheim - Snorre Strand Nilsen (Gard Simenstad 65`), Tore André Sørås, William Kurtovic, Vegard Kongsro - Moses Mawa (Oliver Kjærgaard 74`), Pål Alexander Kirkevold (Henrik Udahl 46`), Niklas Ødegård (Kristian Lønstad Onsrud 46`)

---------------

Den tredje serierunden ble spilt på en brun, bløt og humpete gressmatte på Lerkendal søndag ettermiddag.

De første minuttene var en stillingkrig, og det var HamKam og Kongsro som kom til kampens første mulighet da backen prøvde seg på et lurt skudd fra distanse, men Tangvik i RBK-målet reddet greit.

Hjemmelaget hadde mye ball, men slet med å spille seg inn foran målet i den første omgangen. Det var fra distanse at hjemmelaget først fikk nettkjenning. Ole Selnæs ladet kanonen fra over 20 meter og satte ballen helt oppe i krysset via tverrliggeren. Et flott mål fra trønderen og en mulig kandidat til årets mål.

Etter scoringen tok hjemmelaget grepet om kampen og stresset frem flere feil i HamKams angrepsførsk. Det ble noe upresist da kontringsmulighetene bød seg. Unødvendige balltap på midten ble en gjenganger før dommer Marius Hansen Grøtta blåste av til pause på stillingen 1-0 til Rosenborg.

I pausen gjorde Jakob Michelsen to endringer på plaget. Niklas Ødegård og Pål Kirkevold ble igjen i garderoben. Kristian Lønstad Onsrud og Henrik Udahl kom inn.

HamKam ble mer med i kampen etter hvilen, og Henrik Udahl var tidlig frempå ved flere anledninger.

Etter en drøy time begynte ting å skje. Først kom Kurtovic til en god mulighet da han prøvde seg med et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men skuddet gikk like utenfor. Like etter var hjemmelagets Sverre Nypan nære da han satte ballen utenfor fra kort hold.

Kampen bølget frem og tilbake mot slutten av omgangen. Etter 80 minutter ble kameratene redusert til ti mann da John Olav Norheim fikk sitt andre gule kort. Til tross for det røde kortet satte HamKam inn et press og sørget for spenning helt inn. Vegard Kongsro fikk en god mulighet tre minutter før slutt, men RBKs keeper Tangvik var på rett sted og hindret utligning. På overtid dro Gard Simenstad seg inn i banen og klemte til med venstre, men en RBK-fot kom i vegen og og styrte ballen like utenfor lengste stolpe. Tore Andrè Sørås fikk kampens siste mulighet, men skuddet fra midtbanespilleren ble blokkert.

Det ville seg dessverre ikke foran mål i dag og dermed ble Ole Selnæs` praktmål det avgjørende i kampen.