Kvinnene én måned fra seriestart

HamKam Kvinner Elite har spilt fem treningskamper. Alt fra topp 1.divisjonsmotstand til guttelag har gitt flere tøffe tester så langt i oppkjøringa.

Annonse:
Lag, HKK 1600 x 900.jpg

Årets første treningskamp ble avholdt 4.februar på Børstad, og var mot fjorårets Toppserielag Kolbotn. Deretter ble det til slutt et knepent tap mot Stanges G16-lag, uavgjort mot avdelingskollega KFUM, og deretter tap mot Sandefjord. Sist helg ble det tur med Elverum Turbuss til Strømmen Stadion, hvor 1.divisjonslaget Grei stod på motsatt banehalvdel. Den kampen endte til slutt med tap, 0-4 (0-1 til pause), hvor baklengsmålene ble litt enkle.

Til tross for at sluttresultatene ikke har endt i de grønne og hvites favør, stresser ikke trenerteamet:
- Faktum er at vi har hatt lange perioder hvor vi har vært fullt på høyde, eller bedre enn motstanderne i alle kampene. Vi har møtt flere lag som spiller i divisjonen over oss og gutter, så det er mye vi kan ta med oss som positivt. Selvsagt er vi ikke fornøyd med at vi har sluppet inn litt mange mål ut fra motstandernes sjanser, og scoret litt for få ut fra egne sjanser, men det tar tid å sette relasjoner i strukturen vi ønsker. Resultater i treningskamper er ikke det viktigste og etter en tøff periode med ekstra fysisk fokus, og en del sykdom og skader, har vi tro på at vi skal få justert det vi ønsker de siste fire ukene. Men vi må også tørre å erkjenne at vi har litt å gå på, og ha en mentalitet hvor vi ønsker å gjøre noe med det vi kan. Intensitet og vinnervilje - individuelt og som lag - ønsker vi at skal komme tydeligere frem inn mot seriestart, og det har vi stor tro på, sier Nathan Flight.

Heller ikke på kontoret stresses det inn mot overgangsvinduets oppløpsside.

Sportssjef Marius A. Overmo svarer noe kryptisk hva gjelder flere spillere inn. - Vi har nå en spillertropp med en fin miks av unge, svært lovende og erfarne spillere. De har jobbet godt de siste månedene, de er en gjeng vi har tro på, og det er god stemning i gruppa. Selvsagt er vi interessert i gode spillere eksternt, men samtidig er det en kunst ikke å forhaste seg. Vi skal ikke hente for å hente, men være sikre på at nye inn kan utgjøre en forskjell. Mangel på spillere på alle de tre øverste nivåer gjør det utfordrende for alle lag, og vi skal bygge dette prosjektet fornuftig. Vi skal skynde oss, men sakte nok til at vi bygger bærekraftig, så vi får se hva som kan skje innen 31.mars, eller om vi velger å vente til sommervinduet.

Neste mulighet for HamKam Kvinner til å teste seg, kommer allerede søndag førstkommende kl 16.00. Da kommer avdelingskollega LSK2 på besøk. Kom på Børstad søndag kl 16.00, og støtt jentene i det videre arbeidet.

Seriestarten blir mot Medkila i Harstad 16.april, før debuten på Briskeby 22.april mot Bjørnevatn fra Kirkenes.

Annonse fra Eliteserien: