Kvinnene med scorings-show mot Røa2

HamKam Kvinner viste en flott mentalitet i solsteken på Røabanen. Et kollektivt godt press kombinert med en enorm laginnsats og scoringsvilje, gjorde at kampen til slutt endte 7-0 i favør Kamma.

Røa2 - HamKam Kvinner 0 - 7 (0-3);

Røabanen, 7.serierunde 2.div Kvinner avd 2, 2.juni 2024

Scoringer: 0-1 Julie Heggelund 3’, 0-2 Julie Heggelund 4’, 0-3 Linnea Moen 9’, 0-4 Marie Nordbye 47’, 0-5 Amalie Taraldsen 49’, 0-6 Julie Heggelund 66’, 0-7 Melina Hanssen 92’.

Dommer: Personinfo ikke tilgjengelig

Gult kort: -

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Vendela Bakke (Helene Eichler Jensen, 78’) – Ina Andreassen (Adele Torvik, 70’), Amalie Taraldsen (Ida Skjerpingstad, 61’), Linnea Camitz, Marie Nordbye – Sara Bræk, Sara Berntsen, Linnea Moen (Maria Hagen, 70’) – Julie Heggelund, Madelen Dahlstrøm, Nora Tømte (Melina Hanssen, 61’)

Bortelaget fra Hamar får en fin start i varmen på Røabanen, og allerede i det tredje spilleminuttet scorer HamKam 1-0. En lengre spillvending fra hjemmelaget luktes av Julie Heggelund som kontant setter ballen bak en utspilt keeper.

Ikke lenger enn 50 sekunder senere presser Kamma på igjen og atter en gang er det Heggelund som er sist på ball inn i mål. 2-0-ledelse etter 4 minutter på Røabanen.

3-0 til de grønnhvite kommer i det niende spilleminutt. Fine kombinasjoner ute på venstresiden, hvor Nordbye finner Linnea Moen som kommer seg rundt forsvareren. Hun blir hektet, men holder seg på beina, og får flikket ball forbi Røa-keeperen fra smal vinkel. God sportsånd å stå på beina, og kjekt at det belønnes i scoring.

Etter dette kommer en periode på 20 minutter hvor Kamma holder i ball og varierer noe presshøyde. To skudd løsnes på mål, fra Heggelund og Nora Tømte, men keeper kontrollerer. Lagene går dermed til pause på stillingen 0-3.

Kun to minutter ut i andreomgang øker gjestene ledelsen til 4-0. Et langskudd fra 25 meter fyker rett opp i vinkelen. Målscorer og skytter var Marie Nordbye. Bare tre minutter etter får bortelaget en corner. En god serv fra Ina Andreassen går rett på hodet til en flyvende Amalie Taraldsen, og de grønnhvite øker til 5-0-ledelse.

Røa-rekruttene viser god moral, og løfter seg etter dette mer inn i kampen. Et par skudd og et korridorfrispark, men ikke de store vanskeligheter for Kamma-forsvaret eller Vendela Bakke i målet.

De grønn-hvite svarer på dette igjen. I det 66.spilleminutt økes ledelsen til 6-0. Igjen er det Julie Heggelund som er fox in the box, og scorer sitt tredje for dagen. Det fjerde kunne - og kanskje burde - kommet et par minutter etter. Madelen Dahlstrøm blir spilt fint gjennom av Ina Andreassen. Uselvisk og kameratslig spiller hun tversover Heggelund på blank, men ballen sklir av fot og går utenfor.

Vertene får en sjanse i det 73.minutt. HamKam omstiller for tregt på et frispark bredt i banen, og Røa får slått inn. Der er en Røaspiller først på ball, men blir presset nok til at avslutningen ikke får nok kraft, og Vendela Bakke holder den i fast grep.

Det er Kamma som styrer kampen, og kommer til noen flere tilløp av sjanser uten at man lykkes helt i siste fasen. To minutter på overtid settes imidlertid siste scoringen for kampen. Melina Hanssen blir spilt gjennom og fra litt ut til høyre i 16-meteren, setter hun den kontant ned i bakerste, og kampen ender 7-0 til Kamma. Mange mål og smultring lar seg høre. Solid i alle posisjoner.

Det var en fornøyd hovedtrener etter kampslutt:

- En meget solid gjennomføring av jentene i dag. Det er morsomt å se hvordan de gjennomfører kampplanen som vi sammen har jobbet med gjennom treningsuka. Samtlige utfører oppgavene sine på en fin måte, og dette er helt klart en lagseier. Men har allikevel lyst til å fremheve et par ting. Måten Madelen Dahlstrøm jobber og sliter i motstanderne, posisjonerer seg i boks, og jobber inn igjen overgangsmuligheter for laget, er strålende. Dette er viktig å ha med seg, selv om hun ikke tegner seg på scoringslista i dag, forteller en glad Nathan Flight.

Vi takker Røa for kampen, ønsker de lykke til videre i sesongen og gleder oss ydmykt til å ta i mot deres førstelag til andre runde i cupen. Den kampen spilles på Briskeby tirsdag 11.juni klokka 1900.

Og så håper vi på god støtte på tribunen også førstkommende lørdag, da våre venner i Porsanger ankommer. Kampstart 1800, merk dere det.