Linnea H. Moen forlenger med HamKam Kvinner

Den forflytningssterke midtbanekrigeren kom til Kamma fra hjemklubben Vind IL på Gjøvik i vinter. Etter fem uker med hospitering, ble hun signert, og har siden spilt seg til fast plass på laget – og på J16/ J17-landslaget. For Kamma ble det gode bidrag i alle 26 seriekamper, åtte mål og fire gule kort. Nå er Linnea grønn og hvit de neste årene.

Annonse:

Lysluggen fra Gjøvik var godt fornøyd etter at avtalen var i boks:

- Jeg gleder meg masse til flere år i grønt og hvitt. Valget på HamKam i fjor ble gjort fordi det ga muligheten til å kombinere fotball og skole med Wang og HamKam på en god måte. Nå er målet å fortsette utviklingen, og det er det gode muligheter for her. Så ønsker jeg selvsagt å bidra til opprykk for Kamma sammen med gode lagkamerater, og fortsette den spennende og fine reisen vi har begynt.

HamKam Kvinner seier.png
Linnea Moen scoret i hjemmedebuten på Briskeby foran 1204 tilskuere. Irritasjonen hos Bjørnevatn-spillerne brydde Linnea seg fint lite om (foto: Bye Høgsveen).

Også på kontoret var det god stemning. Sportssjef Marius A. Overmo var tydelig i talen:

- For HamKam Kvinner er dette nok en tillitserklæring og et bevis på jobben som er lagt ned av et fullverdig apparat rundt laget, men mest av æren skal Linnea selvsagt ha selv for utviklingen hun har hatt. Verdt å nevne også at nok en spiller fra Vind utvikles til å spille på høyt nivå, så honnør til jobben og grunnlaget som er blitt lagt ned der også, påpeker Overmo.

For det var ikke gitt at overgangen skulle bli en suksesshistorie med én gang. Hun startet med å hospitere med laget ukentlig i vinter, og det var ikke sjeldent hun fikk kjenne på at det fysiske aspektet i fotball tydelig er etablert i seniorfotballen på kvinnesiden. Da handler det om å jobbe hardt for å finne sin veg og tilpasse til spillerens styrker.

- Unge spillere må ha tålmodighet. Overgang fra jentefotball til kvinnefotball på seniornivå tok Linnea på en fremragende måte, ristet av seg dueller og var den første opp på beina igjen. Hun lærte seg raskt å kompensere for manglende fysisk robusthet med rå forflytningskraft og krigermentalitet som har passet vår stil godt. Det har resultert i gode bidrag i alle kamper, hun har tatt gode steg i de offensive fasene, scora åtte mål og fått fire gule kort. Det er imponerende av ei som ikke fyller 16 før på nyttårsaften. Inngåelsen av denne proffkontrakta er også i tråd med vår politikk, regionale talenter som skal yte før nyte. Unge spillere skal få muligheten til å spille seg til proffkontrakt hos oss. Etter å ha ytt i hele 2023, prestert godt for klubb og landslag, fortjener Linnea denne, avslutter sportssjefen.

HamKam Kvinner Elite er glad for å ha Linnea H. Moen med videre.

Annonse fra Eliteserien: