Mange sjanser til tross - Kun Kjørum scora mot Bossmo/Ytteren

HamKam Kvinner hadde planer om å fortsette seiersrekken søndag på Fartbana. Utallige sjanser, annullert mål og treff i aluminiumet gjorde at poengene derimot ble delt med Bossmo & Ytteren.

Fart hadde ordnet med vanningsanlegg og nykjørt bane. Sola skinte og godt med folk på tribunen. Alt lå dermed til rette for at vi skulle få en god kamp også i dag.

Det var mye i kampen som var bra sett med grønn-hvite øyne. Riktignok er det laget fra Mo i Rana som først fikk testet skuddfoten, men det var hjemmelaget som tok føringen i kampen. Flere ganger kunne sjanser blitt omsatt i mål det første kvarteret og utover i førsteomgang. Med litt bedre siste pasning og med litt bedre touch på ball foran mål, kunne det stått både 1, 2, 3 og 4 til venstre på resultattavla i Øvre Vang. Da var det irriterende at gjestene setter sin (eneste?) sjanse rett før pause, når ballen spretter rett til en rød etter en god beinparade av keeper Beate Engeli.

I pausa snus frustrasjonsfølelse til konstruktivt fokus på hvordan man kan justere for å skape tydeligere sjanser og få hull på byllen.

Begge deler skjer også i andreomgang. Sjanse på sjanse skapes, og vi må spille mot etablert stort sett konstant de siste 45 (og seks minutters tillegg). Nok engang viser de grønnhvite kvinnene at de er solide én mot én offensivt, og ruller opp sjanser i spill og på dødball. Flere tøffe dueller hvor dommer måtte blåse tydelig i retning motstander. Så man får en snikende følelse utover i andreomgangen at dette er en slik dag som alle lag opplever enkelte kamper - ballen vil bare ikke i mål.

Lettelsen var dermed stor i det 82. spilleminutt da Mina Kjørum endelig fikk lønn for å ha kjørt karusell med både ving og back i hele andreomgang, og satte inn utlikningsmålet. Det eneste forsvareren til slutt kunne gjøre var å ty til ulovligheter, og to gule kort senere var gjestene én mindre siste tre av seks tilleggsminutter. Skudd i tverrligger, redninger på strek og mål annullert for angrep på keeper, i tillegg til en kanonade mot Bossmo-keeperen siste 10 minutter av kampen hjalp ikke.

Kampen ender dermed 1-1. Vi takker motstanderne, dommerteamet, vertskapet og publikum for kampen, rister av oss skuffelsen og ser framover mot andre NM-runde borte mot Hønefoss onsdag førstkommende. Neste helg venter tur til Nadderud, hvor Stabæk 2 skal besøkes.