Mye positivt i første test for Hamkam Kvinner Elite

Nyetablerte HamKam Kvinner Elite spilte sin første treningskamp i historien, med mange fremmøtte i 11 minusgrader på Børstad kunstgress lørdag 16.00.

Annonse:
Sara Bræk, Kamp 1600 x 900.jpg
Sara Bræk klar til første kamp i grønt og hvidt

Motstander var ingen ringere enn den gamle storhet fra Sofiemyr, Kolbotn. Resultatet ble 0-4 til gjestene, men bak dette var det mye positivt å dra med seg, i følge hovedtrener Nathan Flight:
- Alt i alt var dette en bra første kamp for oss. Vi er fornøyd med mange deler av kampen og med mye vi gjorde. Spesielt i andre omgangen var vi tidvis kjempeimponerende, vi hadde en veldig bra intensitet og kom til noen gode målsjanser. Selvfølgelig, det er ting vi må jobbe videre med, men det var en positiv første prestasjon. Vi fokuserer på prestasjonen vi gjør i fasene av spillet vi jobber med. Tre av målene er utfordrende å gjøre noe med.

- Det første blir straffe, selv om det ikke er det. Er vi noe smartere her, rydder i forkant, gir vi heller ikke dommeren mulighet til å dømme. Beate i mål går riktig, men den går inn. Det andre målet er rett og slett god opprulling på siste tredjedel av Kolbotn, og en klinisk avslutning nede i lengste fra dem. Så er det en lang periode hvor vi er jevnt med i banespillet og skaper flere sjanser. Kanskje bør vi klare å komme oss ut av trange rom oftere. Tredje målet kommer ikke før i det 90.minutt. Klarer vi å løse ut med en støttepasning tidlig i situasjonen, blir det ikke mål, og fjerdemålet er et kremmerhus på frispark fra en av de bedre i Toppserien i 2022, Emilie Østerås. Vanskelig å gardere seg mot slikt. Vi har respekt for motstanders nivå, og er imponert av jentene, sier Marius A. Overmo.

Kampfakta:
7’ - 0-1
Straffe. 22’ - 0-2
67’ - Gult kort Sara Bræk
90’ - 0-3
92’ - 0-4. Frispark

Neste lørdag tar vi mot Ull/Kisa på Børstad, og vi håper like mange støttespillere møter til å heie jentene fram da.

Annonse fra Eliteserien: