Nå smakte det skikkelig godt med et tap...

(Fredrikstad - HamKam 3-1): Å vinne fotballkamper er det aller beste vi vet. Når ikke det går ser vi etter andre ting å glede oss over. Mot Fredrikstad leverte denne nydelige gjengen årsbeste og stemningen var utmerket både i garderoben og bussturen hjem. Sjelden har et tapt smakt bedre.

Med 29 (!!) spillere på trening tirsdag skulle en nesten tro at minibussen ville bli altfor liten da laget reiste til Fredrikstad dag etter. Men av mange gode grunner var det kun 10 som kledde på seg den grønne bortedrakten for anledningen.

Et par uheldige skader og flere på jobb og andre viktige avtaler gjorde at gjengen fra Briskeby forberedte seg til en tøff kamp mot FFK, ikke minst siden vi alltid har fått det mer enn tøft nok på vakre Fredrikstad stadion ved tidligere møter.

Men om vi hadde bange anelser før oppgjøret så viste Kammas tapre menn at de virkelig hadde bestemt seg for å gi absolutt alt. En kolossal lagmoral ble brakt til bordet og da Tommy scoret kampens første mål var bortelaget kommet skikkelig godt i gang.

I det hele tatt var det første kvarteret av omgangen veldig solid. Omgangens siste halvdel var hjemmelaget best, og tre scoringer fra rødbuksene sørget for å sette skapet på plass før pause.

Kamma var på sin side veldig godt fornøyd med omgangen og håpet at den siste halve timen skulle bli minst like bra.

Etter pause startet kampen på eksakt samme måte som før pause. Kamma åpnet best og trøkket hjemmelaget bakover. Scoringene kom likevel ikke og da spiste FFK seg grådig inn i kampen igjen, men heller ikke de lykkes med å sette sjansene i mål

Totalt sett hadde hjemmelaget flest sjanser og vant derfor fortjent, men bortegarderoben lurer fælt på hva som hadde skjedd dersom Tommy sin avslutningen etter vakkert angrepsspill hadde gått under tverrliggeren i stedet for over.

Kamma hadde utvilsomt kampens gigant mellom stengene. Keeper-Kjell spilte aldeles strålende og var i perioder en levende og godt plassert vegg.

Foran keeper-kjempen spilte Kristoffer endelig med pondus og kraft, mens kaptein-Kim og Aleks viste at de har lært av tidligere møter med FFK og løser oppgaven stadig bedre.

På midten gikk Daffi inn i en haug med knallharde dueller. Noen  ganger med ballen i beina, andre ganger i jakt på ballen. Felles for de aller fleste duellene: tøft og fair av både Daffi og FFK-gutta. Det gjorde at begge lag beholdt humøret gjennom hele kampen.

Tommy spilte absolutt hele kampen på grunn av litt få spillere, men Stavanger-gutten er godt trent og tåler masse løping. I tillegg er han stabilt god med ballen og målfarlig.

Pål har begynt å like å spille kamper stadig mer og gjør oftere det han gjør på trening også i kamp. Det samme gjør Andreas, som har løftet seg enormt på alle mulige måter etter at han kom tilbake til laget vårt.

På topp spilte Dawiit klokt og rolig de gangen han fikk ball, mens dagens debutant, Remy hele tiden jaktet på scoringer mot laget som inntil nylig var han lagkamerater. I en periode framover er Remy Kamma-spiller og så ut til å trives godt med nye lekekamerater.

Disse spille årsbeste mot Fredrikstad: Kjell, Kim, Aleksander, Kristoffer, Tommy (1), Daffi, Pål, Andreas, Dawiit og Remy.