Nathan Flight ny hovedtrener for HamKam Kvinner

HamKam Kvinner Elite har endelig funnet sin hovedtrener. Nathan Flight har god erfaring fra Norsk kvinnefotball. Nå er den unge mannen fra Skottland klar for å bygge opp HamKam Kvinner:

Annonse:

Nathan Flight (25) har signert kontrakt med HamKam Kvinner. Den nye hovedtreneren startet sin trenerkarriere i Norge for Klepp i Rogaland før han dro han videre til Kolbotn.

Her svarer han på hvorfor han velger å komme til HamKam Kvinner Elite:

- Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten til å bli en del av HamKam, og være med og lede dette laget inn i en ny æra, innleder Nathan før han fortsetter entusiastisk:

- Da jeg snakket med Marius, og han forklarte klubbens tanker og ønsker for framtiden, ble det tidlig klart at klubben er beredt på å legge ned mye energi og ressurser til å gi oss muligheter til suksess. Derfor er dette et svært spennende prosjekt å få være en del av. HamKam er en stor klubb med stolte tradisjoner og lang historie, så når muligheten oppstod til å være med som hovedtrener i laget, var det en enkel beslutning å ta, å få være med å skape ny historie i klubben.

Utvikle mennesker

Hva kan du tilføre HamKam Kvinner, Nathan?

- Først og fremst ønsker jeg å tilføre energi på hver eneste trening. Vi skal sammen sette gode standarder fra dag én, og sørge for at alle forstår hva det vil si og spille for dette prosjektet. Jeg vil også tilføre erfaring etter å ha jobba i Toppserieklubber de siste fire årene i Norge, hvor spillerutvikling har vært svært viktig. Det at Marius og jeg nylig kommer fra øverste nivå, gjør at vi vet hva noe om hva som kreves for å nå toppfotballen. Dit vil også klubben. Jeg har fått arbeidet i team med flere meget kompetente trenere, som har gjort at også jeg har utviklet meg veldig de siste årene, og mener jeg kan noe om hva som skal til for å oppnå suksess. I tillegg har jeg fått jobbe med flere av landets største talenter på kvinnesiden, har jeg sett viktigheten av å utvikle hele mennesket – ikke bare fotballspilleren.

- Arbeid med videoanalyse blir en viktig faktor i arbeidet, for å identifisere hva vi gjør bra og hva vi kan videreutvikle. Som lag, i lagdeler eller på individnivå, fortsetter den offensive skotten.

Kjempe i toppen

25-åringen fra Skottland har ambisjoner for damesatsingen i HamKam og har allerede satt flere gode mål for den kommende sesongen.

- Håpet er å bygge et lag hvor alle bidrar, pusher og drar i samme retning. Videreutvikle den prestasjonskulturen som laget har arbeidet med fra første økt. Vi skal spille i en ny, nasjonal 2.divisjon, og ønskemålet er å kjempe i toppen. Vi vet at det blir utfordrende, men med hardt arbeid, fokus på utvikling av våre spillere, har vi mulighet suksess i 2023 og årene som kommer, Avslutter Nathan Flight.

Erfaring fra toppklubber

Kommende sportssjef, Marius Overmo kjenner den nye treneren godt fra tidligere og samarbeidet senest i Kolbotn. Marius er glad for å ha landet en avtale med den nye hovedtreneren:

- Det er en sann glede å kunne offentliggjøre én av de beste på spillerutvikling på kvinnesiden i fotball-Norge. I Nathan får vi en enormt arbeidsom, faglig kompetent og erfaren mann som kun har arbeidet i toppklubber i Norge, sier Overmo.

- I tillegg vet jeg han er opptatt av hele mennesket i utviklingsprosessen, og er dyktig på relasjonsbygging. Jeg var selv med å ansette ham i Kolbotn, og da denne muligheten dukket opp, kunne jeg ikke unngå å sjekke muligheten med hans arbeidsgiver, Stabæk. Der skal Bærumsklubben ha stor honnør for å være profesjonelle og løsningsorienterte. Dette er et scoop for en klubb på nivå tre, som ønsker å legge forholdene til rette for å heve kvaliteten, og som ønsker en tydelig retning av toppfotballen, utdyper den kommende sportssjefen til hamkam.no.

Brikkene faller på plass

Daglig leder Katrine Korsgaard Michelsen uttrykker stor glede over at hovedtreneren er på plass allerede og er klar fra oppstart av sesongoppkjøringen:

- Vi er så glade for at vi har funnet hovedtreneren til laget. I Nathan får vi en fantastisk engasjert trener. Det er en av de beste gaver vi kunne ønske oss inn mot jul. Brikkene begynner så smått å falle på plass og vi gleder oss riktig meget over at det kunne la seg gjøre å signere Nathan i går kveld. Nå jobber vi videre med at få alt klar til vi har første treningsøkt den andre uka i januar, forteller Katrine.

Nathan Flight5 16 9 format2 med OBOS.png
Nathan gleder seg til å ta i bruk Briskeby som sin nye hjemmebane

 

Annonse fra Eliteserien: