Nytt og vakkert kapittel i Kamma-historien

Søndag 18. februar 2024 ble det skrevet klubbhistorie i HamKam. Da spilte klubben sin aller første kamp i power-fotball. Og gleden over å endelig få spille kamp var enorm, både for seks Kamma-spillere og vertene fra Vind.

Annonse:

Høsten 2021 startet samarbeidet mellom Funkis IL og HamKam Gatelaget. Sammen har de lagt til rette for powerfotball hver mandag kveld i Stangehallen, men siden laget lenge var landets eneste, har det naturlig nok vært umulig å spille kamp. Derfor var gleden enorm da Vind IL på Gjøvik startet opp eget lag og inviterte til historiens første treningskamp i egen hall.

HELE LAGET
På bildet ser vi fra venstre seks HamKam/Funkis IL-spillere: Bendik, Elias, Petter, Magnus, Erlend og Jørn. Det var Kammas historiske lagoppstilling på Gjøvik. Joakim og Ulrik var forhindret fra å spille kampen, men er så avgjort med i laget som skrev seg inn i historiebøkene.

På sidelinja stod tre av gatelagets spillere - Pål, Andre og Eirik - som coachet laget på best mulig måte, slik de og en håndfull andre spillere på Gatelaget har gjort siden oppstarten i 2021.

VIND VAR GODE
Vertene fra Vind er på kort tid blitt imponerende gode til å spille og kunne glede et stort publikum med fint spill, stor entusiasme og ikke minst noen flotte scoringer denne ettermiddagen.

De på tribunen fikk også se et HamKam-lag som i perioder kombinerte fint spill og glitrende enkeltmannsprestasjoner.

Hva sluttresultatet ble var egentlig ingen av lagene spesielt opptatt av, men vi kan definitivt slå fast at kampen var en dundrende suksess.

GODT SAMARBEID
- Funkis IL og primus motor Vidar Alberti og HamKam har hatt et veldig fint samarbeid over lang tid. Det er vanvittig fint å se idrettsgleden og framgangen spillerne har hatt siden vi startet opp i 2021, forteller daglig leder for HamKams samfunnsprosjekter, Kai Kristiansen, som har brukt denne arenaen til å utfordre spillere på Gatelaget.

Jørn og Erlend klare til kamp
Jørn og Erlend klare til kamp

- Tanken bak var at spillere på Gatelaget skulle få kjenne på rollene som trenere, ledere og forbilder. Med fasiten i hånda har samarbeidet blitt slik vi hadde håpet. Her i Vindhallen har vi sett spillere som stråler av glede, foresatte som med all mulig grunn er stolte og rørt over det spillerne viser og en gjeng med spillere på Gatelaget som har gjør at både de og klubben vår nærmest sprekker av stolthet. Fotball blir ikke vakrere og viktige enn det vi har fått sett her, kommenterer Kristiansen.

 

Annonse fra Eliteserien: