- Outstanding i 60 minutter

IK Start - HamKam 1-4 (0-1);

Sør Arena, 05. juli 2021

Scoringer: 0-1 Kristian Eriksen (Onsrud) (35`), 0-2 Morten Bjørlo (Eriksen) (52`), 0-3 Rubén Alegre Guerra (Bjørlo) (54`), 1-3 Eirik Schulze (64`), 1-4 Albert Berisha (Enkerud) (90`).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg IL.

Gult kort: Mohamed el Makrini (IK Start), Kristian Lønstad Onsrud, Julian Faye Lund (HamKam).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Julian Faye Lund - Vetle Skjærvik, Halvor Rødølen Opsahl, Steinar Strømnes (Davod Arzani, 76 min.) - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo (Albert Berisha, 90 min.), Kristian Lønstad Onsrud, Rubén Alegre Guerra - Kristian Eriksen, Jonas Enkerud, Emil SIldnes (Rasmus Lindkvist, 82 min.).

--------------------

HamKam tok turen til sørlandet, stinne av selvtillit etter 3-0 hjemme mot Ull/Kisa sist fredag, mens IK Start ønsket å komme seg opp på hesten igjen etter å ha tapt poeng på overtid i de to seneste kampene hjemme mot Bryne og borte mot Strømmen.

Gjestene på Sør Arena vist seg å være fryktløse og spilte god fotball mandag kveld. Først fyrer Aleksander Melgalvis av på halvvolley fra 18 meter som endrer retning og stopper i en blokk inne foran mål. Kristian Eriksen følger opp og avslutter med venstre, også denne ble blokket i siste liten.

Etter halvtimen spilt kommer Rubén Alegre Guerre fint frem på venstresiden og serverer HamKams toppscorer, Kristian Eriksen. Han styrer ballen forbi keeper Deumeland i Start-buret, men ballen treffer utsiden av stolpen og går ut til femmeter.

Alle gode ting er tre, og det gjelder også for Kristian Eriksen da han får en ny mulighet fem minutter senere. Et hjørnespark fra Kristian Lønstad Onsrud havner i foten til Eriksen som ikke lar seg be to ganger. Han smeller ballen i nettet foran 30 jublende tilreisende HamKam-supportere.

Etter pause fikk de helgrønne en fryktelig god start, med angrepsfotball etter læreboka. Morten Bjørlo øker ledelsen etter å ha kombinert seg gjennom Start-forsvaret i samarbeid med Jonas Enkerud og til slutt Kristian Eriksen. Han finter en Start-stopper i pølsebua før han kontrollert plasserer ballen bak Start-keeperen.

Kun to minutter senere er Rubén Alegre Guerra på farten på sin venstresiden. Spanjolen får ballen fra Morten Bjørlo før han forserer et par meter, tar seg god tid og sikter ballen inn i lengste hjørnet.

Etter at gjestene gikk opp i en 3-0 ledelse klarte hjemmelaget og tilrive seg et visst overtak på oppgjøret og fikk betalt 25 minutter før slutt da Eirik Schulze får stå å prikke inn et innlegg fra venstresiden med hodet.

Det skulle bli med den ene reduseringen for Start. På overtid kommer Albert Berisha inn for Morten Bjørlo. Kort tid senere er sluttresultatet et faktum. Jonas Enkerud kriger til seg ballen og spiller ballen gjennom til Albert som er på vei alene mot keeper, en Start-forsvarer kommer i hans løpebane. Da velger svensken og takle ballen i mål forbi Deumeland som blir stående å se ballen trille over streken og HamKam innkasserer tre nye poeng.