Pål og Aleks storspilte foran justiskomiteen

Mandag ettermiddag kom hele Justiskomiteen på Stortinget til klubbhuset på Briskeby for å besøke og høre om Gatelaget vårt. Der møtte de Aleksander og Pål, som begge leverte årsbeste foran en stor og lydhør forsamling. Sammen ga de komiteen et tøft og usminket bilde av egen bakgrunn og samtidig et optimistisk og offensivt fokus på framtida.

Annonse:

Justiskomiteen hadde et variert og innholdsrikt program på sin to-dagers-turne i Innlandet, og spesielt gledelig var det at komiteen ønsket å besøk HamKams Gatelag og Crux. Sammen fikk Kamma og Crux en snau time med komiteen og historiene som ble fortalt var sterke.

IMPONERT
Tor Andre Johnsen (FrP) var ansvarlig for komiteens program på turen og her forteller han grunnen til at han ønsket å besøke HamKam.

Tor Andre Johnsen. Privat foto
Tor Andre Johnsen. Privat foto

- Jeg har også tidligere fått orientering om arbeidet som HamKam gjør og jeg er meget imponert over den jobben Gatelaget og Kai K gjør. Derfor tok jeg hele justiskomiteen til Briskeby, ikke for at komiteen er spesielt fotball-interessert, eller for å få nye Kamma-supportere, men for å vise og lære komiteen om den helt fantastiske jobben som gjøres med Gatelaget, sier Johnsen.

FORBILDER
Gatelagsspillerne Aleksander og Pål har over flere år spilt fotball og stått foran ulike forsamlinger og snakket om fotball og sine egne historier. Utviklingen disse to har hatt har vært formidabel på mange områder og deres historier berører alle som lytter.

- Det er inspirerende å høre hvordan Gatelaget skaper et fellesskap for dem som har falt utenfor, sier Andreas Sjalg Unneland (SV).

- Når vi får Pål og Aleks' historier om hvordan Gatelaget er en livbøye som er grunnen for at enkelte lever i dag, gjør det inntrykk, understreker Unneland.

Også Ingunn Foss (H) likte det hun hørte.
- Jeg er imponert over det arbeidet Gatelaget gjør! Det betyr SÅ mye for de menneskene som får en ny mulighet i livene sine. De slutter med rus og kriminalitet og blir en ressurs for samfunnet. Det er kjempebra, roser Foss.

FIN MULIGHET
For HamKam og Gatelaget var møtet med justiskomiteen en flott mulighet til å presentere både eget lag og bredden og styrken som finnes i de 30 klubbene som har egne lag for spillere med rusmiddelutfordringer.

- Vi må aldri undervurdere viktigheten av å presentere det vi holder på med. Å minne våre politikere på Stortinget på at vi finnes, hva vi bidrar med og hvor stolt vi er over å vise fram vårt samfunnsregnskap er noe vi gjør med både stolthet og glede, sier leder for Gatelaget, Kai Kristiansen.

PENGER SPART
- Det er helt utrolig å se hvordan de med beskjedne offentlige midler klarer å få rusmisbrukere bort fra rushelvete og inn i jobb og over i et bedre liv. Den jobben Kai og spillerne hans gjør står det virkelig respekt av. Jeg er overbevist om at det er viktig og riktig å prioritere midler til en jobben de gjør. En krone brukt på Gatelaget er minst 10 kroner spart for samfunnet, avslutter Tor Andre Johnsen.

 

 

Annonse fra Eliteserien: