Poengdeling foran fullsatt Briskeby

HamKam - Lillestrøm 2-2 (2-0);

Briskeby, 1. serierunde i Eliteserien

Scoringer: 1-0 Kristian Eriksen (11`), 2-0 Jonas Enkerud (21`), 2-1 Eskil Edh (65`), 2-2 Akor Jerome Adams (70`).

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Gult kort: Igoh Ogbu (Lillestrøm)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Vetle Skjærvik, Julian Dunn, Hasan Kurucay - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo, Fredrik Sjølstad (Kristian Lønstad Onsrud, 74 min.), Vegard Kongsro (Oliver Sørensen, 88 min.) - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold, Jonas Enkerud (Emil Sildnes, 74 min.).

--------------------

Endelig er sesongen 2022 sparket i gang. Og for en kamp det ble. Foran et fullsatt Briskeby startet Kristian Eriksen sesongen på best mulig vis da han sendte hjemmelaget i ledelsen til øredøvende jubel fra tribunene. Ti minutter senere kommer han seg fri på høyresiden og slår ballen inn langs bakken. Som mange ganger i fjor finner han Jonas Enkerud som kommer først på ballen og øker ledelsen.

Kristian Eriksen er nære på å sette ballen i mål en gang til før pause. Skuddet er hardt, og ballen treffer undersiden av tverrliggeren.

- Kanskje hvis vi hadde vannet tverrliggeren at ballen hadde gått inn, i steden for å sprette ut igjen fra streken, uttalte Eriksen etter kampslutt.

Lillestrøm byttet seg bedre

Til andre omgang gjorde LSK-trener, Geir Bakke tre endringer på laget. Deriblant Pål André Helland som kom inn og gjorde en forskjell.

Bortelaget startet best og satte et press på hjemmelaget. Etter ti minutter faller trykket fra bortelaget noe, og HamKam spiller seg litt inn i oppgjøret igjen.

I det kampbildet er på vei til å snu til hjemmelagets fordel kommer bortelaget på et par farlige visitter som ender med at Eskil Edh får ballen på bakerste og avslutter kontrollert forbi Nicholas Hagen i Kamma-buret.

Kort tid senere setter innbytter, Akor Adams inn utlikningen med tjue minutter igjen på kampuret.

Morten Bjørlo er nære på å sende HamKam i ledelsen igjen, men Mads Hedenstad Christiansen i LSK-buret får en finger på avslutningen og det ender med hjørnespark.

Dermed ender det med poengdeling mellom lagene som satte i gang årets Eliteserie-sesong.