Poengdeling i Kristiansund

Kurucay og Yakovenko sørget for 2-2 på en vanskelig bortebane.

Det ble en fartsfylt og spennende kamp på Kristiansund Stadion.  KBK startet best, men HamKam var også med på notene. Etter et kvarter fikk HamKam en dødball og flyttet opp spillere. KBK vant den første duellen, startet den perfekte kontring og gjorde 1-0 bare sekunder senere. Målscorer var Torgil Gjertsen.

(se kontringen til KBK i videovinduet nedenfor)

Etter at hjemmelaget tok ledelsen fortsatte de med en god 10-minutters periode, men uten at de fikk satt Hagen på de helt store prøvene. Etter hvert skjedde det mer i begge ender av banen og HamKam tok gradvis over initiativet i kampen. Inn mot pause handet det bare om å holde unna for hjemmelaget og HamKam skapte flere store muligheter. McDermott måtte hente frem en klasseredning for å avverge en heading fra Kongsro, men bare minutter senere måtte samme målvakt gi tapt da Hasan Kurucay var sjefen i luftrommet.

(Se Kurucay score i sin andre kamp på rad, i videovinduet nedenfor)

1-1 stod seg til pause.

Reprise etter hvilen

Andre omgang ble på mange måter veldig lik den første. Hjemmelaget hadde ballen mest, men spillet bølget fra side til side. De store sjansene uteble, men det var en herlig nerve i oppgjøret. Halvveis i omgangen klarte KBK å etablere et visst press på HamKam og slet med å spille seg ut. 2-1 kom etter at ballen gikk som i et flipperspill inne i feltet. Hagen rakk ikke å få opp armene og ballen gikk til slutt via tverra og i mål. Scoringen blir kanskje registrert som et selvmål, men KBK sin Snorre Strand Nilsen ble kraftig omfavnet av sine lagkamerater.

(Se Kristiansund gjøre  2-1 i videovinduet nedenfor)

KBK stod uten poeng før dagens kamp og gjorde et trippelbytte like etter scoringen. HamKam fortsatte å være tålmodige og klarte på nytt å komme seg tilbake i kampen. Jakob Michelsen gjorde etterhvert noen bytter og med ti minutter igjen å spille entret Yuriy Yakovenko banen.  Fem minutter senere vant Melgalvis ballen på høyresiden og HamKam var tre mot tre på KBK sin halvdel. Eriksen fikk æren av å være nest sist på ballen før Yakovenko viste sine gode avslutteregenskaper, 2-2.

(Se Yakovenko sikre poengdeling, i videovinduet nedenfor)

Etter utligningen var det HamKam som var mest fornøyd med resultatet og KBK fikk kampens siste mulighet. Heldigvis var Hagen raskt nede og fikk avverget skuddet. Poengdeling og 2-2 gir et godt bilde av det som i kveld foregikk i vårsola på Nordmøre.

Kampfakta

Kristiansund - HamKam 2-2 (1-1)

Kristiansund Stadion , 4. serierunde i Eliteserien

Scoringer: 1-0  Torgil Øwre Gjertsen (16`), 1-1 Hasen Kurucay (44`), 2-1 Snorre Strand Nilsen (63`), 2-2 Yuriy Yakovenko (85`).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gult kort: Oliver Sørensen Jensen

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Vetle Skjærvik, Halvor Rødølen Opsahl, Hasan Kurucay - Aleksander Melgalvis, Oliver Sørensen, (Yuriy Yakovenko, 80 min.), Fredrik Sjølstad , Vegard Kongsro - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold (Emil Sildnes, 70 min.), Jonas Enkerud.