Poengdeling mot Strømmen

Ett poeng ble igjen på Hamar til tross for at vi måtte spille med en mann mindre i hele andre omgang.

HamKam - Strømmen 1-1 (0-0);

Scoringer: 1-0 Jo Nymo Matland (48`), 1-1 Morten Bjørlo (66`)

Dommer: Christian Moen, Løvenstad

Gult kort: Marcus Pedersen (HamKam), Sverre el Bjørkkjær (Strømmen)

Rødt kort: Vetle Skjærvik (HamKam, 46 min.) 2 gule.

HamKam (3-4-3); Serigne Mor Mbaye - Jesper Taaje, Steinar Strømnes, Rubén Alegre Guerra - Amin Nouri, Vetle Skjærvik, Kristian Lønstad Onsrud, Jo Nymo Matland - Kristian Eriksen, Marcus Pedersen (Jonas Enkerud, 74 min.), Moses Ebiye (Emil Sildnes, 52 min.).

-------------------------------------------------

Jo Nymo Matlands frisparkscoring minutter etter Skjærviks røde kort reddet ett poeng for våre gutter.

Det var ikke så mye å skrive om i den første omgangen, men den første omgangen startet med at Strømmen fikk et frispark på skuddhold, og den velkjente høyrefoten til Strømmens Kurucay fikk prøvd seg, men skuddet gikk utenfor Mbayes venstre stolpe. Ikke et dårlig forsøk, tatt avstanden i betraktning.

Syv minutter ut i kampen fikk HamKam sin første sjanse da Moses fikk skutt fra 15 meter, men Lillevik i Strømmen-buret reddet forsøket fra nigerianeren.

Omgangen var preget av mange pasninger og lavt tempo lenge, men etter 22 spilte minutter fikk Eriksen muligheten etter en corner fra Matland, men den energiske midtbanespilleren ble holdt i det han skulle avslutte og fikk ikke satt Lillevik på prøve. Dommeren ville ikke høre snakk om straffe og vinket spillet videre.

Fem minutter senere kom omgangens største sjanse da Strømmens keeper var ute på viddene på Eriksens innlegg og ballen havnet hos Marcus Pedersen, som nok ble litt for overrasket over situasjonen før han headet ballen over det åpne målet.

Like etter Pedersens forsøk fikk Vetle Skjærvik gult kort etter å ha taklet Kurucay.

Det skjedde ikke stort mer før pause, og det var to lag som slet i de avgjørende fasene av spillet som gikk i garderoben.

Andre omgang startet med et smell. Vetle Skjærvik blokkerte en klarering fra Strømmens Sjølstad, og dommer mente at Skjærvik viste for mye knotter og at det fortjente nok et gult kort, og dermed måtte Lillehammer-gutten marsere av banen og HamKam måtte spille kampen ut med èn mann mindre.

Samme Sjølstad som var i duell med Skjærvik ble tvunget til å ta en hands da Marcus Pedersen vippet ballen opp i armene på venstrebacken like etter det røde kortet, og det var tid for Matland-show. Jo Nymo Matland valgte samme variant som mange ganger før, en slags blanding mellom skudd og innlegg, og også denne gangen gikk ballen hele veien i nettet bak en utspilt Lillevik i Strømmen-målet. 1-0 og et litt bedre utgangspunkt før de siste 42 minuttene + tillegg av kampen.

Naturlig nok tok et Strømmen-lag med èn mann mer over spillet i kampen, men slet med å skape noe før det var spilt 65 minutter. Et hjørnespark ble slått inn foran mål, og Bjørlo, som dekket opp Mbaye tok noen steg ut og fikk ballen i beina før han satte ballen i mål. Bjørlo kom fra et par meter offside, men dommerteamet diskuterte seg frem til at målet skulle stå og dermed var stillingen 1-1.

Strømmen fortsatte å ha ball, men slet med å komme gjennom et kompakt HamKam-lag, men på overtid burde bortelaget satt inn seiersmålet. Pozo fikk stå helt alene i boksen, men i stedet for å heade ballen i mål, gikk forsøket to meter utenfor, og dermed endte det hele med poengdeling.