Poengplukker fra 1.divisjon klar for HamKam Kvinner Elite

Sara Berntsen debuterte i 1.divisjon for Grand Bodø i 2019. Siden den gang har 02-modellen spilt 76 kamper i divisjonen, scoret imponerende 14 mål, og flere assists fra sin midtbaneposisjon.

Annonse:
Sara B. Nathan, 1600 900.jpg
Sara Berntsen og Nathan Flight

Sara var ei av de første vi starta å scoute eksternt før jul. Statistikken hennes taler for seg, og at vi klarer å signere spillere fra 1.divisjon viser at vi har truffet med prosjektet.

— Marius A. Overmo
De tre siste sesongene har hun imponert på nest høyeste nivå for Medkila, og hun har trent med Kolbotn det siste året da hun har bodd i Oslo. Nå er hun klar til å kombinere utdanning og fortsatt utvikling på fotballbana for HamKam Kvinner Elite.

- Jeg valgte HamKam Kvinner Elite fordi det var et veldig spennende prosjekt, hvor klubben ønsker å satse på kvinnefotballen. Det ble presentert en plan hvor man kan kombinere studier og fortsatt kan satse på fotballen på en god måte, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av både spillergruppa og støtteapparatet. Dette var noe jeg ville være med på, sier den blide Bodøjenta.

På treningsfeltet inne i den flotte Farthallen var hovedtrener Nathan Flight svært tydelig på hva Sara vil tilføre gruppa:

- Dette er vi veldig fornøyd med. Sara er en teknisk og skapende midtbanespiller, som i tillegg har evnen til å jobbe knallhardt for laget. Ergo er dette en tovegs spiller som vil tilføre laget både offensive og defensive kvaliteter. Hun vil være et godt tilskudd til de midtbanespillerne vi har fra Fart i fjor, som også er godt påskrudd om dagen, skryter han etter lagets fjerde treningsøkt med ball.

Også på kontoret på Briskeby var stemningen god.

- Sara var ei av de første vi starta å scoute eksternt før jul. Statistikken hennes taler for seg, og at vi klarer å signere spillere fra 1.divisjon viser at vi har truffet med prosjektet. Her får vi en spiller som kan tilføre både erfaring fra et nivå vi ønsker å nærme oss raskest mulig, og i tillegg har hun en egen evne til å være involvert i scoringer, enten fra skuddhold selv, eller ved å sette opp andre. Sara har vist en tydelig motivasjon for prosjektet, ved å signere en avtale som kun gir henne litt igjen for tidsbruken og pendlingen de neste to årene. Ønsket er at vi på sikt kan bidra til å gi jentene enda likere muligheter som gutta har. De bruker jo like mye tid og krefter som herrespillere, men er avhengig av jobb ved siden av studier og fotballsatsingen. HamKam er heldig, for det er mange som ønsker å bidra til klubbens beste. Hemmat-gjengen har vært veldig positive til oss fra starten av, noe vi er ydmyke og stolte av, men det er alltids plass til flere partnere. Spesielt viktig er dette i starten av et slikt prosjekt, avslutter sportssjef Marius A. Overmo.

Vi ønsker Sara Berntsen velkommen til HamKam Kvinner Elite.

Annonse fra Eliteserien: