Proff-drømmen ble virkelighet i Drammen

Den planlagte treningsleiren til Gatelaget i utlandet er av korona-hensyn utsatt til 2023, men i påvente av den turen dro gjengen på en mini-leir forrige uke. Fotball tre dager på rad, fine treninger, spennende kamper, god mat, tre herlige netter på hotell og A-laget vårt sørget for det perfekte punktum og slo Vålerenga 3-1 - med Gatelaget på tribunen!

Annonse:

- Vi SKAL til utlandet med denne fantastiske gjengen, men akkurat nå var det flere ting som gjorde en tur til utlandet vanskelig. Når vi endelig reiser er målet å ha med flest mulig av spillerne, akkurat som på turen vår til Drammen, sier trener Kai Kristiansen.

Takket være generøse tilhengere har laget samlet inn en god del penger, og en liten del av disse ble brukt på turen til Drammen.

HOTEL I TRE DØGN
- Vi har i tillegg fått litt ekstra hjelp av Utstillingsplassen Eiendom i forbindelse med turen til Drammen og Scandic Amabassadeur, slik at vi kunne både bo og spise godt til en fornuftig pris, sier Kristiansen som var leder for 14 spillere og fire ledere/trenere.

Scandic Ambassadeur
Scandic Ambassadeur

Med fasiten i hånda ble turen akkurat slik de fleste hadde håpet på da bussen forlot Hamar tirsdag i forrige uke.

Keeper-Kjell er av de som har vært med på meste og han oppsummerte turen slik på Gatelagets egen Facebook-side:

"Tusen takk for en herlig tur, dere - dette trengte vi. En av de beste turene med Gatelaget for min del. Håper dere hadde det like fint om meg. Samhold på ekte er ett slagord som passer bra i denne sammenheng. Vi fikk god tid til å bli bedre kjent mellom øktene. Treningsøktene var bra og fint å kunne spille et par kamper også. Denne turen kommer jeg til å huske lenge".

Pål og Kjell før Kamma banket Vålerenga.
Pål og Kjell før Kamma banket Vålerenga.

En av Kjells lagkompiser skrev dette:

"Vil bare takke dere alle sammen for den store betydningen dere i Gatelaget har hatt i min tilfriskning! Er kjempeheldig som snublet borti HamKam Gatelag".

ÅSSIDEN OG KONNERUD
Det var ikke bare UPL som stilte opp ekstra i forbindelse med Kammas eventyr i Drammen. Også lokale klubber bød på gjestfrihet av en annen verden.

- Vi hadde planlagt trening både tirsdag og torsdag og tok kontakt med både Åssiden og Konnerud for å sjekke muligheten til å låne treningsbane. Det var blink og begge klubbene viste en velvilje som rørte oss alle. Åssiden nærmet vekket opp både anlegg og garderobe fra vinterdvalen for å legge til rette for oss, og Konnerud fulgte opp på en strålende måte torsdag og ønsket laget velkommen med både frukt og kaffe i garderoben - i tillegg til super bane. Begge klubbene er oppriktig glad i Gatelagene og var ypperlige verter for en gjeng med Kamma-spillere, sier Kristiansen.

Velkommen til Konnerud
Velkommen til Konnerud

Onsdag var på mange måter rosinen i Drammen-pølsa med miniturnering mot Asker og selvsagt Strømsgodset. Å trene er en ting, å spille kamp noe ganske annet.

GODT GODSET-LAG
Som vanlig er Kamma ofte bedre i trening enn i kamp, men det var ingen tvil om at Godset var bedre enn gjestene fra Briskeby. På Gulskogen var hjemmelaget sjefer og vant veldig fortjent 4-1 mot 14 hardtkjempende Kamma-spillere. Lars scoret lagets mål.

I den andre kampen ble det langt jevnere mot Asker. Magnus ga HamKam 1-0 før pause, men Asker kom tilbake og var best etter pause og utliknet til 1-1, som ga et helt greit resultat av kampen. 

Totalt sett var Strømsgodset det klart beste laget, i tillegg til å være fine verter på eget kunstgress. Pizza-festen etter turneringen avsluttet turneringen på en fin måte, og tre lag sørget sammen for at kampene ble fair og hyggelige for alle.

Turnering Drammen.jpg
Samhold på ekte!

Torsdagsøkta ble ukas klart beste trening, og med Morten fra Godset som gjestespiller fikk spillerne avsluttet fotballen med årets beste økt, og flere av spillerne så betydelig piggere ut etter torsdagens økt enn hva de gjorde før den første treningen på tirsdag.

PROFFLIVET
Derfor var det fortjent da hele gjengen avrundet oppholdet i Drammen med et besøk i velværeavdelingen i Drammensbadet. Der fikk slitne kropper litt ekstra pleie, for å spille fotball tre dager på rad er mer enn hva de fleste er vant med.

Men i Drammen fikk spillerne lov til å være proffer for noen dager. Det er vanskelig å tenke på noen som hadde fortjent en slik tur mer enn disse 14:
Kjell, Kim, Eliaz, Andre, Lars, Eirik, Rune, Tony, Rebecka, Dawiit, Pål, Morten, Magnus og Matias.

På vei hjem stoppet laget på Intility, spiste pizza sammen med Gatelaget til Vålerenga, før de så Kamma banke Vålerenga 3-1. Mye tyder på at både A-laget og Gatelaget til Kamma er klare til seriestart.

- Spillerne, lederne og jeg ønsker å rette en stor takk til alle som gjorde en slik tur mulig for Gatelaget vårt. Proff-livet i Drammen skapte minner for livet for mange av oss, sier trener Kai Kristiansen.

 

 

Annonse fra Eliteserien: