Proffskolen kommet for å bli

Rolf Høgmo strålte sammen med sine kolleger i HamKam Yngres etter et prikkfritt arrangement på Briskeby tirsdag og onsdag denne uken:

Annonse:

For første gang i HamKams historie ble det arrangert proffskole på Briskeby i regi av HamKam Yngres. Skolen for de tredve utvalgte fra kretsen ble arrangert tirsdag og onsdag denne uken. Navnet har blitt brukt tidligere av Lillestrøm Sportsklubb, men konseptet er unikt:

- Det at dette er rettet mot enkeltspillernes posisjoner på banen både i praksis og i teori mellom øktene er unikt på denne skolen sånn vi ser det, forteller Rolf Høgmo (utviklingsansvarlig) sammen med sine kolleger i Joakim Bendal (administrativ utviklingsansvarlig) og Anders Engerud (daglig leder).

På proffskolen lærer man også litt om toppidrettsutøverens hverdag.

- Formålet med denne proffskolen er å la ungguttene få en liten smakebit av det å være en proff fotballspiller og hvordan hverdagen til en toppidrettsutøver ser ut, informerer Høgmo før han forteller litt om hvordan dagene ser ut:

- De kommer på stadion, spiser felles frokost før teori og treningsøkt. Før de samles igjen til felles lunsj før eventuelt mer teori og/eller trening. De har fått tildelt egne plasser i garderoben og treningstøyet blir vasket etter endt dag, så gutta får rent tøy servert når de kommer neste dag.

Som tidligere nevnt i saken er dette en proffskole for spesielt inviterte spillere fra kretsen.

- 30 av de beste spillerne fra Indre Østland fotballkrets ble plukket ut og invitert. Dette fører til ekstra god kvaltitet på øktene og spillerne sitter igjen med gode referanser om hvor nivået ligger, meddeler utviklingsansvarlig.

De beste trenerne i klubben er instruktører for skolen og fikk bistand fra noen utvalgte a-spillere i en times tid på tirsdagen. Etter endt arrangement har det kommer gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger, kunne Joakim Bendal fortelle fornøyd før Rolf skrøt av spillerne.

- Spillerne var lærevillige og gjennomføringen gikk veldig bra. Dette er absolutt noe vi ønsker å fortsette med. Proffskolen er kommet for å bli, avslutter en fornøyd Rolf Høgmo.

Proffskolen er en del av HamKam Akademiet.

Dette er HamKam Akademiet

  • Alle tiltak i HamKam som går ut mot andre klubber.

  • Lag i utviklingsavdelingen, G13 - G19.

  • Samarbeid med naboklubber, trenerforum og andre tiltak som skal bidra til å heve kompetansen i fotballmiljøene i Innlandet.

  • Sportslige tiltak som Proffskolen, bylag, elitefotballskolen, mv.

_MG_7762

 

Annonse fra Eliteserien: