Seier i første kamp på Briskeby for sesongen

HamKam - Tromsø IL 1-0 (1-0);

Scoringer: 1-0 Kristian Eriksen (37`)

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Halvor Rødølen Opsahl (Fernan Faerron, 70 min.), Julian Dunn, Vetle Skjærvik - Aleksander Melgalvis, Kristian Lønstad Onsrud, Fredrik Sjølstad (Morten Bjørlo, 62 min.), Clement Bayiha (77 min.) - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold (Benjamin Thoresen Faraas (77 min.), Emil Sildnes (Jonas Enkerud, 70 min.).

------------------

Briskeby ble klar i tide og HamKam fikk muligheten til å ta i mot Tromsø IL på eget gress. Som ventet var det gjestene fra nord som fikk trille ball, mens hjemmelaget holdt stand defensivt. Gjestene slet også med å trenge gjennom og skape sjanser.

Åtte minutter før pause får hjemmelaget omgangens første og eneste store mulighet. Kristian Eriksen jobber som vanlig utrettelig. Han vinner ballen og søker fremover. I det han er på vei til å møte på en Tromsø-forsvarer ved sekstenmeter-streken velger Kristian å avslutte med en markkryper, som sniker seg inn i lengste hjørnet og sender hjemmelaget i ledelsen.

Etter pause er det samme mann som skaper omgangens eneste sjanse i det han jager ballen som plutselig ligger fri foran Tromsø-målvakten. Han vinner den duellen, men avslutningen sniker seg utenfor. Dermed ender de første 90 minuttene på Briskeby med 1-0 seier til hjemmelaget.

Jakob Michelsen om kampen:

Siste 45:

HamKam - Tromsø IL 2-4:

HamKam (3-4-3); Lars Larsson Jendal - Jesper Heggelund, Fernan Faerron, Iver Brodal - Eduards Daskevics, Jonas Rasen, Morten Bjørlo, Kob Hermandez-Foster - Benjamin Thoresen Faraas, Jonas Enkerud, Julian Gonstad.

Scoringer: 0-1 Zyen Jones (16`), 0-2 Farzam Dadras, innlånt i 45 minutter for Tromsø (21`), 1-2 Benjamin Thoresen Faraas (32`), 1-3 17 (36`), 2-3 Julian Gonstad (41`), 2-4 17 (43`).

Det reservepregede oppgjøret som ble spilt etter hovedkampen ble mer hawaii-fotball enn det første oppgjøret. På kun 45 minutter ble det scoret 6 mål. Gjestene fikk fylle opp laget med fire HamKam-juniorer i Kristoffer Ring Voldhagen, Kristian Nordbye, Farzam Dadras og Oskar Stenberg Øien. Det laget skulle også få uttelling fire ganger, hvor vår egen Farzam Dadras satte det vakreste for gjestene. 2-0-målet ble curlet vakkert opp i krysset utagbart for Lars Jendal i HamKam-buret.

Benjamin Thoresen Faraas og Julian Gonstad fikk æren av å pynte på resultatet for hjemmelaget.