Seier i generalprøven mot Godset

Strømsgodset - HamKam 1-2 (0-1);

Scoringer: 0-1 Kristian Eriksen (45`), 1-1 Ernest Boahene (64`), 1-2 Jonas Enkerud (89`).

HamKam (3-4-3); Lars Larsson Jendal - Vetle Skjærvik, Julian Dunn, Hasan Kurucay (Fernan Faerron, 71 min.) - Aleksander Melgalvis (Benjamin Thoresen Faraas, 82 min.), Fredrik Sjølstad (Kristian Lønstad Onsrud, 77 min.), Morten Bjørlo, Vegard Kongsro (Clement Bayiha, 46  min.) - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold (Emil Sildnes, 77 min.), Jonas Enkerud.

------------

Årets generalprøve ble spilt på bortegress i Drammen hvor Strømsgodset var verter. Hjemmelaget tok kontroll på kampen fra start, og Lars-Jørgen Salvesen fikk tidlig muligheten da han fikk gå oppog heade fra 11 meter. Sørlendingen treffer ikke ballen rent nok og den blir til slutt ufarlig for Jendal i Kamma-buret.

Selv om de mørkeblå fra Marienlyst hadde ballen mye, var også gjestene farlige på kontringer og spilte  seg til et par farligheter uten uttelling.

Like før pause for Salvesen omgangens andre mulighet da han fyrer av med venstre fra 8 meter, men skuddet går utenfor nærmeste stolpe.

Kun sekunder etter kontrer HamKam. Ballen ble spilt ut på venstre side hvor Vegard Kongsro slå ballen hardt inn i feltet langs bakken. Kristian Eriksen møter ballen flott og bredsier ballen i nettet.

HamKam har mer ball i andre omgang, og kunne fort ha økt ledelsen ved et par anledninger før det var gått ti minutter av omgangen. Men skuddene fra Kirkevold ble blokkert.

Etter 64 minutter får Strømsgodsets nye høyreback, Ernest Boahene, drømmetreff fra 25 meter. Ballen går som en prosjektil forbi en sjanseløs Jendal, som kun sekunder senere hadde vartet opp med en kjemperedning ut til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket utliknet altså hjemmelaget etter en klarering og et kjempetreff fra Godsets nummer 18.

Som i første omgang avslutter HamKam med å ta ledelsen. Angrepet i det 89. minutt ligner på målet til Eriksen i første omgang. Denne gangen er det innbytter Clement Bayiha som kommer seg fri på venstresiden og finner Jonas Enkerud inne i feltet som er iskald og styrer ballen i hjørnet utagbart for Viljar Myhra i Godset-buret.

Dermed vinner grønnbuksene generalprøven. Neste lørdag klokken 16.00 sparkes altså Eliteserien i gang på Briskeby mot Lillestrøm SK. Der kommer det til å bli fullt! Kjøp billetter eller sesongkort til Eliteserie-comebacket. Les info her!