Scoringer: 1-0 Henrik Udahl, straffe (29`), 2-0 Henrik Udahl (45`).

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

Gult kort: Kobe Hernandez-Foster (HamKam), Jesper Taaje (Sandefjord)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason (Tore André Sørås 70), Fredrik Sjølstad (Vegard Kongsro 14), John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby, Oliver Kjærgaard, Kobe Hernandez-Foster, Kristian Lønstad Onsrud, Aleksander Melgalvis - Pål Alexander Kirkevold, Henrik Udahl (Jonas Enkerud 81).

-------------------

HamKam gikk hardt ut i seriepremieren og fikk tidlig kontroll på kampen. Hjemmelaget hadde flere gode muligheter tidlig i kampen. Spesielt Jens Martin Gammelby sin avslutning på helvolley etter 3 minutter var nære. Dessverre for vår nye danske var Keto i SF-buret lynraskt nede og reddet avslutningen. Etter femten minutter jakter Aleksander Melgalvis og Fredrik Sjølstad samme ballen med hodet. Det ender med en kræsj hvor begge ble liggende. Begge kom seg på beina igjen, men Fredrik Sjølstad måtte kaste inn håndkleet. Inn i forsvarsrekka kom Vegard Kongsro.

Det ble noen minutter med stillingskrig etter dette før Kamma tok overtaket igjen. Da kom endelig uttellingen. Dommeren var rask med å peke på straffemerket da han så en Sandefjord-spiller ta ballen med hånda inne i sekstenmeteren. Fra 11 meter var vår nye angriper iskald og satte inn ledelse og årets første Eliteserie-mål på Briskeby.

Rett etterpå er grønnbuksene nære på å øke ledelsen ytterligere da John Olav Norheim får avsluttet etter et hjørnespark. Keeper gir retur, men den kommer for brått på Kirkevold som kun får satt foten til ballen. Dessverre sniker den seg over tverrliggeren.

Kun sekunder før pausesignalet gikk på Briskeby var Henrik Udahl frempå igjen. Denne gangen må han dele målet med sin spissmakker som gjør et fantastisk forarbeid når han triller rundt Jesper Taaje på kanten og tar fart inn i sekstenmeteren. Pasningen med høyrefoten er knallhard og presis. Henrik Udahl setter foten til ballen og ser den sprette over streken og i garnet.

I år, som i fjor gikk HamKam til pause med en 2-0 ledelse.

I fjor endte det med poengdeling 2-2, i år holdt gutta helt inn etter en kanonjobb i begge omgangene. Sandefjord klarte aldri å spille seg til noen store sjanser, og aller bakerst tok Marcus Sandberg det som kom av avslutninger og innlegg.

Nå venter en ny tøff utfordring i Haugesund kommende søndag.