Seier i sesongavslutningen

Jonas Enkerud og Moses sørget for nye 3 poeng i banken i årets sesongavslutning i OBOS-ligaen.

Øygarden - HamKam 1-3 (0-2);

Scoringer: 0-1 Jonas Enkerud (20`), 0-2 Moses Ebiye (36`), 1-2 Aune Heggebø (57`), 1-3 Moses Ebiye (68`).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL.

Gult kort: Kristoffer Stava, Borger Thomas, Eirik Moldenes (Øygarden)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (5-3-2); Lars Larsson Jendal - Amin Nouri, Jesper Taaje, Steinar Strømnes, Rubén Alegre Guerra, Jo Nymo Matland (Davord Arzani, 90 min.) - Kristian Eriksen (Sander Eng Strand, 90 min.=), Vetle Skjærvik, Emil Sildnes (Erik O. Krohnstad, 90 min.) - Jonas Enkerud (Sebastian Pedersen, 90 min.), Moses Ebiye (Jarmund Øyen Kvernstuen, 72 min.).

-----------------------

Det var ingen tvil om at alle poengene skulle være med hjem til Hamar i dag.

HamKam gikk hardt ut fra startblokkene i denne kampen, og allerede etter to minutter var Emil Sildens frempå, men Ridabu-gutten fikk ikke avsluttet godt nok til å gi tidligere HamKam-keeper Borger Thomas problemer.

Det meste dreide seg om HamKam de første ti minuttene, før kampbildet endret seg til en stillingskrig preget av mange dueller, men det var etterhver HamKam som kom best ut av det da Emil Sildnes snappet opp en ball fra Øygarden-forsvaret og serverte en Jonas Enkerud som lå og lurte mellom Øygardens midtstoppere. Flisa-gutten gjorde ingen feil alene med keeper og bredsidet ballen i høyre hjørne.

Kampbildet fortsatte, og HamKam hadde et godt grep om kampen mot et hjemmelag som slet med rytmen i det de prøvde seg på.

Etter 37 minutter var Emil Sildnes og Jonas Enkerud frempå igjen, men denne gangen var de tredje- og nest sist på ballen. Sildnes spilte Jonas Enkerud gjennom før målscoreren serverte Moses foran kassa, som enkelt kunnde sette inn 2-0.

Selv om HamKam verken kunne rykke opp eller ned, så var det tydelig at laget spilte som de hadde alt å spille for. HamKam hadde full kontroll i den første omgangen, og gikk til pause med en fullt fortjent ledelse.

Etter hvilen fortsatte HamKam å kjøre kampen de første minuttene mot et hjemmelag som slet med å skape noe da de hadde ballen. Ti minutter ut i omgangen fikk omsider hjemmelaget skapt litt farligheter, og Heggebø var nære på etter 56 minutter, men forsøket gikk rett på Lars Jendal. Samme mann fikk endelig nettkjenning to minutter senere da Moldenes serverte Bergenseren, som bare kunne snubele ballen i mål og sørge for redusering til 1-2.

Det var tydelig at hjemmelagets scoring ga energi, og hjemmelaget var bedre i alle spillets faser, men etter 69 minutter fikk de en ny scoring i fleisen i dèt de var på vei inn i kampen. Etter litt spill rundt Øygardens sekstemeter endte ballen ute til høyre hos Amin Nouri, som slo et lavt innlegg inn i boksen. Der sto Moses på rett sted og bredsidet inn sitt andre for dagen.

Den siste delen av kampen ble preget av mange spillerbytte fra begge lag, men på tampen fikk hjemmelagets høyreback, Nergaard muligheten, men en våken Jendal reddet til corner.

Det ble ikke flere scoringer, og Kjetil Rekdal tar med seg sine gutter hjem til Hamar med tre velfortjente poeng i bagasjen.