Sliteseier – den tredje trepoenger og smultring på ei uke for Kvinnene

HamKam Kvinner fikk kjenne på den tredje kampen på ei uke i gamle Vestfold lørdag. Et oppofrende og svært fysisk lag tok i mot de grønne og hvite, og det tok lang tid før den forløsende scoringen kom. Den stod Mina Kjørum for etter 76 minutter, og Kamma reiser hjem til Briskeby med den tredje trepoengeren og tredje smultringen på ei uke.

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli - Ina Raaum Andreassen, Linnea Camitz (Marie Nordbye, 62’), Sigrid Wolla (Line Hem, 46’), Ina N. Larsen (Frida Haugen, 60’) – Sara Berntsen, Nora Tømte (Linnea Moen, 46’)  – Julie Heggelund (Mina Kjørum, 60’), Sanna Høeg, Selma Bakke.

De første fem minuttene av kampen er det HamKam som har mest ball, men kampen svinger litt fra den ene siden til den andre. Gjestene best med ball, men Nanset hadde ingen planer om å gjøre det enkelt for Hamarsingene denne lørdagen. De var klare til å kjempe, og har også plassen i divisjonen å spille for. Det fikk Kamma merke ved flere anledninger, og det var hjemmelaget som fikk den første sjansen på kontring, etter at gjestene hadde forsøkt seg på et frispark tidligere. Beate Engeli bakerst for Kamma avverget med en solid redning i nærrom. Beate måtte også i aksjon noen minutter senere, da Nanset utfordret seg inn i boks på sin høyreside, men også denne gangen avverges scoring, og hun har kontroll i nærmeste.

Utover i omgangen er det stillingskrig. HamKam dominerer fortsatt med ball, men Nanset er fysiske og får bruddene de ønsker seg. Gjestene uvanlig tamme i duellspillet, de lar ball sprette og angriper ikke ball nok i situasjoner hvor ingen kontrollerer ball. Etter hvert kommer Kamma seg flere ganger rundt på kantene, forsøker å slå inn, men kvaliteten mangler litt. De vinner noen cornere også, uten at sluttproduktet er helt normal klasse. Nanset på sin side får løsnet noen skudd fra distanse, som HamKam-forsvaret og keeper tilsynelatende har full kontroll på. Gjestene får justert noe, og bedrer sitt gjenvinningsspill siste kvarteret av førsteomgang.

I pausa tar trenerteamet til orde for å brette opp ermene litt. Være oftere først på første- og andreballer over hele banen, slik som kjennetegner oss i det vanlige – dog med færre kamper i beina. Men det var enighet om at vi skulle fortsette og male på, gå enda mer helhjerta i det i andreomgangen, og være mer effektive i ballbehandlingen.

Etter pause var Kamma til å kjenne igjen. De kastet seg i angrep og satte umiddelbart Nanset på store prøvelser i sine defensive rekker. To minutter ut i omgangen spiller Sanna Høeg ballen ut til Selma Bakke på venstresiden, etter en av mange møtebevegelser fra spissplass. Bakke spiller videre inn i sentralrom på Bræk som kom fra dypet på et sugende løp i bakrom i 16-meteren sentralt. Hun kommer akkurat for sent til å pirke ball lenger enn i magen på den utrusende keeperen.

Etter 51 minutter er det hjemmelagets tur. De kommer seg inn i mellomrommet og avvanserer mot et noe ryggende Kamma-forsvar. Etter støting mot ball idømmes det et frispark av dommer i farlig avstand og posisjon på ca 18 meters hold. Skuddet går lavt like utenfor den venstre stolpen, men keeper Engeli ligger med handa ved stolpen i det ball passerer. Etter dette er det igjen de grønne og hvite som setter press på Nanset. To cornere på rad, og begge gangene er det klabb og babb i Nanset-boksen uten at noen får satt ball mot nettmaskene.

Beate B. Engeli holdt nullen for tredje gang på ei uke mot Nanset.

Hjemmelaget hadde i det 57.minutt nok en inntrengning i mellomrom sentralt. Nanset-spilleren fyrte av fra ca 20 meter, over Engeli i Kamma-målet, men til gjestenes store lettelse smalt den i tverrliggeren. Her kunne Nanset gått opp i 1-0. HamKam vinner derimot andreballen og setter kontra. Ballen ender hos Linnea Moen som litt ut til høyre løper med ball inn i 16-meteren mot keeper. Svært uselvisk sender hun ball i retning Selma Bakke som ligger på linje med Moen, men pasningen kommer litt bak Bakke, og avslutningen treffer keeper som kommer rusende. Det blir et sammenstøt mellom de to, og begge blir liggende. Begge kommer seg imidlertid opp, men Nanset-keeperen må ut og sy, melder hennes lagvenninner. Hjemmelaget bytter keeper, mens Bakke på sin side rister det av seg, og har sjansen et par ganger da hun drar av forsvarer og forsøker å curle i lengste, uten helt å lykkes.

Men lykkes skulle Kamma denne ettermiddagen. Igjen er det Bakke som drar seg inn mot 16-meteren, drar av forsvarer, og forsøker å curle i lengste. Nylig ankomne Nanset-keeper i full strekk, og får avverget men må skyve ball ut på bakre. Der har Mina Kjørum lukta helt riktig, og den erfarne kantspilleren setter et tydelig førstetouch på ball rett i mål. HamKam tar dermed ledelsen i det 76.spilleminutt på Meny Nanset Kunstgress, og lettelsen runger på Kamma-benken.

Mina ble tungen på vektskålen mot borte mot Nanset 30.september

Kampen preges så av mange fysiske dueller og noen tilløp til sjanser hos Nanset og reelle sjanser hos Kamma. Ved flere anledninger har fotrappe og tekniske HamKam-spillere spilt ball videre for lenge siden da Nansetspillerne går hardt i bein og kropp på motstanderne, uten at det gjøres noe nevneverdig fra kamplederne. Ikke at man mistror Nanset-spillerne i å ha vonde intensjoner, men for seine i duellene åkke som, og Kamma-benken er dermed enkelte ganger oppe fra setene for å rette fokuset på spillernes sikkerhet. Det ender i det 80. minutt med gult kort til HamKams benk, registrert på keepertrener Marius.

Siste ti minuttene av andreomgang har begge lag hvert sitt tilløp til sjanse, uten at det resulterer i noe større. Etter en del stopp i spillet og hele 9 minutter tillegg forløp stillingskrigen seg til dommeren blåste av, og Kamma reiser hjem med sin tredje seier og tredje smultring på ei uke, den tiende seieren på rad og fortsatt noe press på serielederen Odd.

Vi takker Nanset for kampen og ønsker de lykke til i de neste spennende kampene. Selv skal vi fortsette å jobbe på, til Lyn2 ankommer Briskeby søndag neste uke. Vi håper at så mange som mulig møter opp til denne kampen og støtter jentene.