Sterk 3-2-seier i tøff kamp for HamKam Kvinner

Det ble som ventet tøff kamp om poengene i LSK-hallen søndag. Et hjemmelag som ville revansjere 8-1-tapet for en måned siden var i dag mer påskrudd i egen hall. HamKam Kvinner klarte imidlertid å sjokkåpne, med scoring allerede etter ett minutt, og kjempet til seg alle tre poengene og 3-2 seier i bagasjen hjem til Briskeby.

LSK2 - HamKam Kvinner 2 – 3 (0-1);

LSK-hallen, 18.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 17.september 2023

Scoringer: 0-1 Sara Berntsen (2’), 1-1 Luana Cotrau (52’), 1-2 Sara Berntsen (72’), 1-3 Selma Bakke (77’), 2-3 Nora Stærk (90’)

Dommer: Alaa Basem Alsouky (Lørenskog IL)

Gult kort: Linnea Moen (59’), Sara Bræk (90’)

Rødt kort:

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli - Ina Raaum Andreassen, Linnea Camitz, Sigrid Wolla, Frida Haugen – Sara Bræk, Line Hem (Camilla Bekkevold, 76’), Linnea Moen (Julie Heggelund, 84’) – Mina Kjørum (Ina N. Larsen, 84’), Sara Berntsen, Sanna Høeg (Selma Bakke, 60’).

Kamma sjokkåpner vertene og scorer på sin første mulighet. før det stod ett minutt på uret. Innlegg fra høyre side, Sara Berntsen gjør ingen feil, og HamKam tar ledelsen i LSK-hallen. De første fem minuttene er Kamma gode på gjenvinning og duellspillet, men man ser at LSK har tempo med ball hvis de får rom. Hjemmelaget har sitt første skudd mot mål i det 9.spilleminutt, men skuddet går et godt stykke utenfor.

Gledelig å se Toppseriespiller Irene Dirdal tilbake på banen. Hun spilte sine første 30 minutter for hjemmelaget etter måneder ute med skade, og ble i henhold til return to play byttet ut. Hun vil LSK få god nytte av utover i sesongen.

I det omgangen er ca halvveis, skaper begge lag hver sin sjanse av det større slaget. Hjemmelaget får sin etter litt ubesluttsomhet i bearbeiding lavt hos Kamma, men LSK-spiller får ikke stilt inn sikte. HamKams på sin side kommer etter overgang, hvor Sanna Høeg fra sin venstrekantposisjon korrekt forsøker på første touch, men keeper får akkurat nok av høyrearmen på den nede i nærmeste. Totalt sett var HamKam oftere inne på LSKs halvdel og siste tredjedel enn motsatt, så gjestene går fortjent inn til pause med ledelse 1-0.

Etter hvilen er det noe jevnere. Etter 52 minutter utlikner LSK til 1-1, etter et lavt legg på deres venstreside mellom stoppere og keeper, hvor de gulkledde er først på ball på bakre. Litt mot spillets gang, men slik er det i tøffe kamper.

HamKam klarer allikevel å holde mentalitet og trøkk oppe, og får med dette en kjempesjanse. Mina Kjørum kommer seg forbi på høyresiden, fra dødlinja legger hun inn på bakre hvor Linnea Moen kommer på et løp fra dypet. Dessverre treffer ballen litt for langt oppe på hodet, og ballen går over. Utover i omgangen fortsetter HamKam å produsere, men nettkjenningen lar vente på seg.

Men den kom! I det 72.spilleminutt hadde Kjørum igjen parkert LSK-backen. En perfekt pasning ut 45 grader finner en like godt posisjonert Sara Berntsen, som kontant setter ballen bak en sjanseløs keeper. Endelig lønn for sjanseskapingen - og ledelse 2-1.

Og mer skulle komme. Etter 78 minutter spilt kommer innbytter Selma Bakke  ned i banen for å hente ball. Linnea Moen går i riktig frontrom og blir spilt flott opp. Hun holder ball, men slipper i perfekt øyeblikk tilbake til en stormende Selma Bakke. Touch forbi motstander, så forbi en til, og dermed hadde hun kun keeper igjen. Den setter hun perfekt nede i lengste, og Kamma går opp i 3-1.

Hjemmelaget viser også god moral, og nekter å gi seg på eget gress. I det 87.spilleminutt får hjemmelaget en sjanse. Ballen spretter over på første rom, etter et innlegg fra dere høyre side. Ballen detter i fanget på en LSK-spiller, men avslutningen går en meter over mål. Her er HamKam litt heldige.

LSK skulle allikevel lønnes for strevet. Etter 89 minutter får LSK straffe, etter at Sara Bræk får en hånd på ball i egen 16-meter. Den settes av LSKs spiller nummer 19, Nora Stærk. 2-3. Ny spenning i kampen.

Hjemmelaget forsøker etter scoringa å presse de grønnhvite, men Kamma rir den av, og får en sterk borteseier i LSK-hallen.

Gledelig at Camilla Bekkevold får sin debut i denne kampen. Vi gratulerer!