Sterk snuoperasjon sørget for seier!

HamKam - Sarpsborg 08 3-2 (2-2);

Briskeby, 11. serierunden i Eliteserien

Scoringer: 0-1 Selvmål (14`), 1-1 Aleksander Melgalvis (17`), 1-2 Jonathan Lindseth (42`), 2-2 Kristian Eriksen (44`), 3-2 Jonas Enkerud (65`).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK

Gult kort:  Aleksander Melgalvis, Eduards Daskevics (HamKam) Jørgen Horn (Sarpsborg 08)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Halvor Rødølen Opsahl, Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik - Aleksander Melgalvis, Fredrik Sjølstad (Kobe Hernandez-Foster, 79 min.), Kristian Lønstad Onsrud (Eduards Daskevics, 83 min.), Vegard Kongsro - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold, Jonas Enkerud.

------------------

Publikummet på Briskeby ble servert en målrik første omgang. Et hardt innlegg fra Mikkel Maigaard treffer en uheldig Hasan Kurucay og endrer retning mot mål, og forbi en utspilt Kamma-keeper. Gjestene tok dermed ledelsen allerede før kvarteret var spilt.

HamKam svarer kjapt på Sarpsborg sin ledelse. Et flott angrep avsluttes av Aleksander Melgalvis som avslutter godt fra 9 meter. Skuddet finner veien mellom den gulkledde Sarpsborg-keeperen og stanga og suser i nettet til stor jubel fra hjemmepublikummet.

HamKam produserer et par sjanser etter dette, og burde tatt ledelsen etter et hjørnespark. En utboksing av Sarpsborgs unge keeper havner ute hos Kristian Lønstad Onsrud som smeller til med sin til vanlige så presise venstrefot. Ballen sklir av foten og går ut til femmeter.

Like før pause tar bortelaget ledelsen igjen. Denne gangen finner et innlegg fra høyresiden veien til pannen til Jonathan Lindseth. Skien-gutten header ballen kontant i nettet.

Som tidligere i kampen kommer grønnbuksene kjapt tilbake i kampen. Vegard Kongsro slår et fantastisk innlegg fra venstresiden. Inne i feltet er Kristian Eriksen høyest, og sterkest når han klarer å heade ballen i en flott bue over keeper og i nettet. Hjemmelaget utliknet igjen.

Tjue minutter ut i andre omgangen får Jonas Enkerud muligheten. Et langt utspill fra Nicholas Hagen skal til slutt vise seg å bli målgivende. Pål  Alexander Kirkevold presser en av bortelagets forsvarere til å stusse ballen gjennom til Jonas som alene med keeper setter ballen elegant i lengste hjørnet med venstrefoten og Briskeby-taket lettet av hengslene.

Når kontringene på slutten ikke ga resultater måtte forsvaret stå i mot Sarpsborg-presset. Det klarte de til terningkast 6 og HamKam tar sesongens andre seier på hjemmebane.