Støtteapparatet til HamKam Kvinner klar for 2024

Støtteapparatet til HamKam Kvinner Elite har vært klart lenge. De fleste fra i fjor fortsetter, men noen nye ansikter har også kommet inn. Felles for de alle er at de innehar viktige støttefunksjoner for at oppfølgingen i hverdagen skal bli så helhetlig og god som mulig. Nytt av året er at mental trener er på plass i Tina Engan.

Annonse:

Hovedtrener Nathan Flight

NF Game.jpg
Hovedtrener Nathan Flight vurderer sine taktiske grep i 2023-sesongen

Nathan Flight er ansatt 100 % i HamKam Kvinner. I tillegg til å være hovedtrener, arbeider Nathan etter spillerutviklerprinsipper med oppfølging og monitorering av spillernes utviklingsmål. Han har arbeidet flere år på toppnivå i Norge, i Klepp og Kolbotn, og har vært en direkte faktor i utviklingen av flere av Norges beste spillere i dag. I tillegg er Nathan vår mann inn i Wang Toppidrett Hamar, og får således fulgt opp våre spillere som går på Wang tre morgenøkter i uka i tillegg til andre utviklingsøkter etter spillernes ønske.

Assistenttrener Frode "Bekkern" Bekk

FB sporty.jpg
Assistenttrener Bekkern JR klar for å bidra

Bekkern jobber til daglig som lærer i Brumunddal. Med 11 sesonger som trener for Fart i 1.divisjon og et par sesonger i Toppserien, bidrar han med vital erfaring og sparring i trenerteamet. I tillegg til godt humør, smittende energi og en noe - vil enkelte hevde - merksnodig humor. Frode sørger for å forsterke den individuelle oppfølgingen til spillerne i trening og kamp, og er god til å veksle mellom å stille tydelige krav og slå av en spøk.

Assistenttrener og keepertrener Marius A. Overmo

MAO mobilisering.jpg
Marius A. Overmo - assistent, keepertrener og sportssjef i 2024 - da må man varme opp

Marius er også ansatt 100 % i HamKam Kvinner. I tillegg til å være sportssjef og ha det overordna ansvaret, vil han som assistenttrener ha fokus på den defensive strukturen i laget, bidra med oppfølging av spillerne i hverdagen, og fortsatt bistå keeperteamet sammen med John. Marius har ti års erfaring med aldersbestemte landslag, tre sesonger i Toppserien og skal også i årets sesong være keepertrener for Norges J19-landslag.

Keepertrener John Bennett

Smilende John Bennett.jpg
Keepertrenerlegende John Bennett

Bennett er et keepertrener-ikon i norsk kvinnefotball. 16 år som keepertrener i Fart, før han var tilbake i HamKam i fjor, og bidro godt i keeperteamet. I tillegg til å være en solid keepertrener, er John en viktig ressurs rundt laget på alle treninger, og legger ned mange ekstra timer i løpet av ei treningsuke for laget. Han er også med og drifter Kamma Keeperskole på jentesiden.

Mental trener Tina Engan (ny)

Tina Engan - mental trener.jpg
Viktig tilvekst i apparatet. Tina Engan er HamKam Kvinners mentale trener

Tina Engan er tidligere topphåndballspiller i Storhamar. Hun har tatt master i psykologi med toårig etterutdanning i kognitiv idrettspsykologi, og har nå startet på en doktorgrad i klinisk og anvendt psykologi. Tina skal sørge for helhetlig oppfølging av menneskene i vår prestasjonskultur. Tina vil jobbe med prestasjonskultur og samtidig være bindeledd med medisinsk team ved lengre skadeopphold for spillerne.

Fysisk trener Hanna Neegård 

Hanna Neegård - Fysio & FT liggende format.jpeg
Hanna Neegård - fysisk trener og fysioterapeut i 2024

Hanna vil i år få en kombinert rolle som fysioterapeut og fysisk trener. Som kaptein for Storhamars 1.divisjonslag i håndball, har hun bred erfaring med lagsport, fysisk kapasitetsbygging og skadeforebyggende arbeid. Hanna har ansvaret for de alternative øktene i sesongoppkjøringen, og skal monitorere den fysiske forfatningen til spillerne kombinert med medisinske øyne.

Lagleder Karin Larsen

Karin Larsen.png
Karin Larsen - team manager for både HamKam Kvinner og Norges J16-landslag

Karin Larsen har i en årrekke jobbet med ulike verv innen klubbfotballen og har flere tiårs erfaring med laglederoppgaver for flere klubber. Hun har også de senere år hatt rollen som Team Manager i en rekke aldersbestemte landslag i NFF-systemet og innehar dermed vital erfaring med unge talenter – og rammene rundt disse. Karin sitter også i styret for HamKam Kvinner.

Fysioterapeuter Hanna Neegård og Carina Harviken Skjæret (Tilbake fra mammaperm, begge fra Altius-klinikken)

Carina H Skjæret.jpg
Carina Harviken Skjæret bidrar med Hanna som fysio i år

Hanna Neegård har en bachelor i fysioterapi fra Oslo Met. Hun har kurs innen idrettsmedisin og er ambassadør for skadefri.no. Hun vil være på felt/i garderobe minst ei økt i uken, oftere ved behov. I tillegg vil hun være tilgjengelig for spillere på Altiusklinikken 3-4 timer i uken og delta i kamper.

Carina Harviken Skjæret er utdannet fysioterapeut ved Oslo Met og har videreutdanning i blant annet idrettsmedisin. I tillegg er hun en del av behandlernettverket til idrettens skadetelefon og også hun ambassadør for «skadefri». Hun vil bidra som fysio ved akutte skader og belastningsskader på Altiusklinikken rett ved Briskeby.

Lagleger Jorunn Myhre (Ny) og Marthea Stenseth 

Marthea Stenseth - lege.jpg
Marthea Stenseth er lege i mammapermisjon, men bidrar også i år faglig

Marthea Stenseth var kvinnelagets egen laglege i 2023. Med hennes bakgrunn fra idrett og kursing fra Olympiatoppe, og i tillegg sin kirurgiske kompetanse, la hun til rette for god oppfølging av spillerne i fjorårssesongen. I år går hun ut i fødselspermisjon, men skal være med som en sparringspartner for vår nye – utøvende – lege i teamet.

Den vi da har fått på plass er Jorunn Marie Myhre. Jorunn er lokal, en fotballfan fra Ottestad, er indremedisinsk lege og er godt i gang med spesialisering innenfor hjertemedisin. Med andre ord; våre spillere er i de beste hender i det medisinske teamet.

Jorunn M Myhre lege 24--.jpg
Jorunn Marie Myhre er HKKs egen klubblege i 2024, og har blant annet utført screening for spillerne.

Tilleggsfunksjoner rundt teamet - spillerutvikler og scout

ANH betrakter.jpg
Ane N. Helseth - hovedtrener Ottestad og spillerutvikler i HamKam Kvinner i 2024

Som følge av samarbeidet med Ottestads kvinnelag i år, blir Ane N. Helseth å regne som spillerutvikler hos oss. Hennes primæroppgave vil være hovedtrener i Ottestad, som vil bli vårt rekruttlag i årets sesong. Sekundæroppgave blir å delta på flere av våre økter, følge opp enkeltsspillere, for best mulig å sy sammen de to klubbenes spillerressurser.

I tillegg vil Tore Elde Bakke fungere som scout og vår ansvarlige for sonelagene i HamKams regi.

Dette er en gjeng klubben er stolt av.

- Laget rundt laget er viktig. Vi er veldig fornøyde med den riggen vi nå har, og at vi har klart å bygge et system som vi tror skal gi spillerne tett og god oppfølging totalt sett gjennom sin uke. I tillegg har vi fått på plass en ny type ressurs i Tina Engan som mental trener, som vi har tro på er med på å komplimentere totalen for spillernes utvikling. Alle har sine oppgaver ut fra sine kompetanse- og erfaringsområder. Det er ikke slik at alle er med hver trening, men helheten skal være svært godt ivaretatt, sier sportssjef Marius A. Overmo.

Tore E Bakke og Håkon Fosserud.jpg
Scout og soneansvarlig Tore E. Bakke (t.v.), og fysisk trener Håkon Fosserud (t.h.), som i år følger HamKams spillere i Wang Toppidrett

Avslutningsvis vil HamKam Kvinner også takke av Håkon Fosserud for denne gang. Håkon var med i trenerteamet forrige sesong som fysisk trener, og bidro med energi, humør og fagkompetanse. Han er fortsatt en venn av gruppa og klubben, og det er en gjensidig enighet om at vi håper på videre formelt samarbeid ved en senere anledning. Håkon vil fortsatt følge våre spillere på Wang, som skolens ansvarlige rundt det fysiske.

Heia, KAMMA - og god sesong ønskes i 2024!

Annonse fra Eliteserien: