Takk for innsatsen, Jo

Jo Nymo Matland (34) og HamKam har valgt å terminere kontrakten som opprinnelig strakk seg ut 2021-sesongen.

Tromsø-væringen med åtte mål og elleve målgivende pasninger takker av etter førti kamper i HamKam-trøya. Her er venstrebackens beste minner og opplevelser på Briskeby og Hamar:

- Jeg har hatt en veldig fin tid i HamKam, og kunne ikke hatt en bedre klubb og organisasjon å være en del av gjennom dette meget spesielle året. Har stiftet mange herlige bekjentskaper, og fått venner for livet både fra klubben og Hamar som by. I tillegg har jeg opplevd det som virkelig er landets fineste sommerby, bare så utrolig synd vi ikke fikk lov til å gå på Brygga Bar, innleder Nymo Matland.

Jo sliter med å finne det ene beste minnet fra tiden i HamKam.

- Det er vanskelig å sette fingeren på ett spesielt minne, men seieren mot Start i 2019 og den rekken med seiere vi hadde der i tillegg til høsten i fjor er helt klart sportslige høydepunkter. Har vært så heldig å score både "hemmatt" og mot Vangsveien, og det å feire viktige scoringer med lagkameratene er minner som gir frysninger når jeg tenker på de. Utenfor banen har jeg vært så heldig å få møte masse folk med stor kjærlighet til klubben og med et ønske om å gjøre livet til de rundt bedre.

- Hvilket mål rangerer du høyest?

- Jeg tror dessverre ikke det målet jeg husker best er noe annet enn et vondt minne, men det må bli målet hjemme mot Kongsvinger i 2020. Det var en "ut av deg sjøl"-opplevelse, og der og da føltes det som om man kunne sette et par nuller ekstra bak de 200 tilskuerne som var tilstede.

Det er tidlig enda, men mannen med det fryktede venstrebenet skal bruke noen dager for å se hva fremtiden bringer.

- Planene videre vet jeg ikke helt, nå skal jeg bruke noen dager på å summere opp den siste tiden og sette meg ned med mine nærmeste for å finne ut av hva jeg ønsker og hva jeg skal ta meg til den nærmeste tiden.

- Ønsker å avslutte med å takke alle med et hjerte for HamKam, og takke for alle de fine minnene og folkene jeg har truffet på gjennom mine tor å i klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: