Tap i Sarpsborg

Sarpsborg 08 - HamKam 2-1 (0-1);

Sarpsborg stadion, 21. serierunden av Eliteserien 2022

Scoringer: 0-1 Kobe Hernandez-Foster (5`), 1-1 Steffen Lie Skålevik (90+3`), 2-1 Tobias Heintz, straffe (90+6`).

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

Gult kort: Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg 08), Fernan Faerron, Nicholas Hagen (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Nicholas Hagen - Fernan Faerron, Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo (Rilwan Hassan 80), Kobe Hernandez-Foster (Markus Nakkim 90), Fredrik Sjølstad, Amin Nouri - Pål Alexander Kirkevold (Marcus Pedersen 80), Victor Lind (Jonas Enkerud 67).

-----------------------

Etter fem minutter og et vedvarende Kamma-trykk på Sarpsborg stadion for gjestene fortjent tatt ledelsen. Kobe Hernandez-Foster er våken etter godt Kammaspill da han tar et touch inn i banen og fyrer av fra 17 meter. Ballen skrur flott bort i lengste hjørnet.

Før pause kunne Kamma økt ledelsen både en og to ganger. Spesielt frisk var nykommeren fra Danmark. Victor Lind er nære ved å danse inn mål i debuten da han dribler av 2-3 blåkledde forsvarsspillere. Finter keeper ned på ræva før han forsøker å finne nettet ved å vippe ballen opp i nettaket. Dessverre for danske sniker den seg på feil side av tverrliggeren.

Pål Alexander Kirkevold er nære på å øke rett etter pause da Victor Lind igjen gjør en god innsats inne i sekstenmeteren. Pasningen finner rekkekamerat, Krikevold som bommer fra åtte meter.

Etter 51 minutter skyter en Sarpsborg-spiller ballen mot mål, ballen går via en HamKam-forsvarer som gjør jobben vanskelig for Nicholas Hagen i Kamma-buret. Sisteskansen fra Guatemala klarer på et sterkt vis og la foten henge igjen og redder den overraskende retningsforandringen.

HamKam skaper flere sjanser utover omgangen. Både Kirkevold, Enkerud og Hernandez-Foster har hver sin mulighet til å øke ledelsen, uten hell.

På brutalt vis skal det bli utslagsgivende da Steffen Lie Skålevik plutselig får muligheten inne i HamKams sekstenmeter. Bergenseren treffer godt og ballen seiler inn i lengste hjørnet forbi en sjanseløs Kamma-keeper, som noen minutter tidligere har en kjemperedning på skudd fra Tobias Heintz.

Nevnte Tobias Heintz skulle få en sjanse til etter utlikningen. 5 minutter ut i overtiden peker dagens hoveddommer på straffemerket. Nicholas Hagen velger korrekt hjørnet og er nære på å redde straffesparket fra Tobias Heintz. Dessverre var marginene på hjemmelagets side og ballen fant veien til nettmaskene.