Tap i Tromsø

Kampen på Alfheim endte med 2-1 til hjemmelaget.

Det ble en fartsfylt og morsom start på kampen. Enkerud fikk kampens første mulighet, men lobben gikk over både mål og målvakt. Etter at spillet hadde bølget mye frem og tilbake fikk Tromsø en corner. Ballen ble slått mot første stolpe og der kom Psyche høyest. Headingen går kontant i mål og Tromsø leder 1-0 etter 10 minutter.

(Se målet til Psyche i videovinduet nedenfor)

Kampen endret ikke karakter etter målet og det skjedde fortsatt mye i begge ender av banen. Det gikk da heller ikke mer enn fem minutter før det var balanse i regnskapet.  Kristian Eriksen la tilbake til Melgalvis som slo et perfekt innlegg. Pål Alexander Kirkevold lå og lurte på bakre stolpe, men kom først på ballen. Headingen plasseres utagbart i mål.

(Se headingen til Kirkevold i videovinduet nedenfor)

Etter et hektisk første kvarter roet kampen seg og i de neste 25 minuttene skjedde det lite foran de to målene. Med bare minutter igjen til pause var hjemmelaget farlig frempå. Først fant Mikkelsen en umarkert Moses, men den tidligere HamKam-spilleren traff ikke rent og ballen gikk rett på Nicholas Hagen. Like etterpå måtte HamKam hente frem oppofrende forsvarsspill for å hindre at Tromsø scoret sitt andre på hjørnespark.

Pause 1-1

HamKam startet bra etter hvilen og klarte å tilrive seg et visst overtak. I det 51. minutt var derimot vår sisteskanse uheldig på et langskudd og vertene tok på nytt ledelsen i kampen.

(Se langskuddet som ga Tromsø 2-1, i videovinduet nedenfor)

HamKam forsøkte å slå tilbake, men i takt med stadig høyere risiko kom også de store målsjansene imot. Tromsø var nærmere sitt tredje enn HamKam en utligning. Begge lag gjorde mange bytter i andre omgang uten at dette endret kampbildet nevneverdig. Til slutt måtte HamKam akseptere at det ikke ble poeng med hjem til Hamar fra Tromsø. Nå skal fokuset rettes mot Sandefjord, som kommer til Briskeby 2. påskedag.

Kampfakta

Tromsø - HamKam 2-1 (1-1)

Alfheim, 2. serierunde i Eliteserien

Scoringer: 1-0 Christophe Psyche (10`), 1-1 Pål Alexander Kirkevold (15`), 2-1 Sakarias Opsahl (56`).

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Gult kort: Vetle Skjærvik, Pål Alexander Kirkevold og Oliver Sørensen Jensen

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Vetle Skjærvik (Oliver Sørensen, 81 min.), Julian Dunn (Halvor Rødølen Opsahl, 46 min), Hasan Kurucay - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo (Kristian Lønstad Onsrud, 60 min), Fredrik Sjølstad , Vegard Kongsro (Clement Bayiha, 81 min) - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold, Jonas Enkerud (Emil Sildnes, 72 min.).