Tap mot de regjerende seriemesterne

Etter en god første omgang og en god start på omgang to ble det et kjedelig 0-4 tap hjemme mot fjorårets seriemestere:

HamKam - Molde 0-4  (1-0);

Briskeby, 5. serierunde i Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Selvmål (7`), 0-2 Magnus Wolff Eikrem (53`), 0-3 Kristian Eriksen (56`), 0-4 Sivert Mannsverk, straffe (61`).

Dommer: Marius Lien, Fossum IF

Gult kort: Pål Alexander Kirkevold (HamKam)

Rødt kort: Fredrik Sjølstad, 60 min. (HamKam)

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Fredrik Sjølstad, John Olav Norheim - Aleksander Melgalvis, Benjamin Thoresen Faraas (Jonas Enkerud 79), Kobe Hernandez-Foster (Willaim Kurtovic 64), Kristian Lønstad Onsrud (Tore André Sørås 27), Vegard Kongsro - Henrik Udahl (Oliver Kjærgaard 64), Pål Alexander Kirkevold (Rasmus Wiedesheim-Paul 79).

-------------------------

Bortelaget fra Molde fikk en drømmestart på Briskeby når Magnus Wolff Eikrem får god tid inne i sekstemeteren før han slår ballen hardt og flatt inn. Inne der treffer han en uheldig Bjarnason som ikke får gjort annet enn å se ballen trille over streken.

Derfra og ut spiller HamKam en god første omgang og kommer seg til noen gode muligheter. Brynjar Ingi Bjarnason får til en heading etter en dødball, men ballen går over tverrliggeren til Karlstrøm i Molde-buret. Henrik Udahl forsøker seg på et skudd litt senere i omgangen, men det blir blokkert og går ut til hjørnespark.

Rett før pause er det nære at John Olav Norheim kan utlikne til 1-1 etter klabb og babb etter dødball. Men en Moldeforsvarer får klarert ut ballen i siste sekund.

I andre omgang kommer hjemmelaget hardt ut av startblokkene og får momentum på kampen og får flere dødballer på rad. Dessverre klarer ingen grønnhvite spillere og trykke den ballen i nettet

I stedet er det frisparkspesialisten Magnus Wolff Eikrem som får muligheten fra en god posisjon. Han smeller ballen i lengste hjørnet, via stolpen og i nettet. Kun sekunder senere er Kristian Eriksen alene med keeper. Den tidligere Kamma-spilleren er iskald alene med Marcus Sandberg.

Så gikk det kun fire minutter til før bortelaget ble tildelt straffespark og dommer Marius Lien viser samtidig Fredrik Søjlstad det røde kortet.

Sivert Mannsverk er sikker fra krittmerket og sender bortelaget opp i en 4-0-ledelse.

Det ble også sluttresultatet på Briskeby denne søndagen.