Tap mot Gutan

HamKam - Tromsø 1-2 (0-0);

Briskeby, 29. serierunden av Eliteserien 2022

Scoringer: 1-0 Amin Nouri (54`), 1-1 Eric Kitolano (72`), 1-2 Lasse Nordås (80`)

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL

Gult kort: Ingen.

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Lars Larsson Jendal - Markus Nakkim, Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik - Clement Bayiha, Kristian Lønstad Onsrud (Rilwan Hassan 74), Kobe Hernandez-Foster, Morten Bjørlo (Emil Sildnes 56), Amin Nouri (Vegard Kongsro 74) - Victor Lind (Pål Alexander Kirkevold 56), Marcus Pedersen (Benjamin Thoresen Faraas 56).

----------------------

Tromsø kom hardt ut av startblokkene og presset hjemmelaget høyt tidlig. HamKam brukte noen minutter på å ta over initiativet. Grønnbuskene hadde god kontroll på kampen gjennom de første 45 minuttene og satte ballen i nettet etter at Markus Nakkim er sterk i duellen mot Tromsø-keeperen. Dessverre for Oslo-gutten valgte Tommy Skjerven og annulere den flotte scoringen.

Drøye ti minutter ut i andre omgang kunne hjemmepublikummet endelig juble igjen. Og denne gangen ble målet stående.

Marcus Pedersen får avsluttet fra utenfor sekstenmeteren, skuddet er hardt og velplassert. Skuddet ble reddet av den danske burvokteren. På returen kommer Amin Nouri i full fart og plasserer ballen enkelt i nettet.

Tromsø skapte ikke mange store sjanser på Briskeby denne kvelden. Men får likevel satt to baller i nettet som sørget for borteseier til gutan fra nord. Først får Eric Kitolano stå alene foran mål og enkelt heade ballen bak Lars Jendal. Så er det Lasse Nordås som får et godt treff med venstreslegga og ballen seiler inn i lengste hjørnet.