Tap mot Tromsø IL

Etter en dramatisk kamp på Briskeby, med mange situasjoner ender det med overtidstap hjemme mot Tromsø:

HamKam - Tromsø IL 1-2 (0-1);k

Briskeby, 6. serierunde i Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Daniel Bassi (45`), 1-1 Aleksander Melgalvis, straffe (72`), 1-2 Niklas Vesterlund, straffe (90`).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik IF

Gult kort: Christophe Psyche, Kent-Are Antonsen (Tromsø IL)

Rødt kort: Marcus Sandberg, 90 (HamKam)

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, John Olav Norheim, Vegard Kongsro - Jens Martin Gammelby (Benjamin Thoresen Faraas 46), Oliver Kjærgaard, Kobe Hernandez-Foster, Kristian Lønstad Onsrud (William Kurtovic 64), Aleksander Melgalvis - Henrik Udahl, Pål Alexander Kirkevold (Jonas Enkerud 35).

---------------------------

Tromsø kommer best ut de første minuttene, men HamKam tar over og spiller best store deler av første omgang. Hjemmelaget skaper sjansene med et skudd fra Kirkevold, så et skudd fra Udahl før Kristian Lønstad Onsrud får omgangens største sjanse da han tar ned ballen på brystet og snur seg rundt og avslutter med et saksespark hvor Haugaard får reddet og Norheim stupheader returen rett utenfor.

Rett før pause for Daniel Bassi bortelagets eneste målsjanse, alene med keeper runder han Sandberg og triller ballen i det åpne målet.

Etter pause gjør hovedtrener Michelsen et bytte og endring i formasjon, noe som gjør at HamKam får fullstendig kontroll på kampen og styrer alt som skjer ute på banen. Først blir det annullert scoringe etter offfside da John Olav Norheim kriger ballen over streken.

Så blir Henrik Udahl sparket i hodet og dommeren peker på straffemerket. Kaptein Aleksander Melgalvis er iskald og smeller ballen i krysset via tverrliggeren.

fem minutter før ordinær tid setter Melgalvis inn sitt andre for dagen, men dommeren har allerede blåst på grunn av en hodeskade til en TIL-spiller som ble bokset i hodet av egen keeper.

Så blir det også drama på overtid etter en dødball hvor Marcus Sandberg plukker ballen enkelt i feltet. Etter noen tumulter i feltet og en lang VAR-sjekk peker dommeren på krittmerket og viser ut vår sisteskanse. Niklas Vesterlund finter Lars Jendal som kom inn de siste minuttene feil vei og triller ballen i nettet. Det ble det siste som skjedde på Briskeby lørdag kveld.