Tap mot Viking

HamKam - Viking 1-2 (1-1);

Briskeby, 22. serierunden av Eliteserien 2022

Scoringer: 1-0 Morten Bjørlo (8`), 1-1 Kristoffer Løkberg (9`), 1-2 Sander Svendsen (80`)

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK

Gult kort: Kobe Hernandez-Foster, Rilwan Hassan (HamKam), Kevin Kabran, Viljar Vevatne (Viking)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Nicholas Hagen - Markus Nakkim (Marcus Pedersen 84), Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik (Fernan Faerron 46) - Aleksander Melgalvis (Vegard Kongsro 84), Fredrik Sjølstad, Kobe Hernandez-Foster (Rilwan Hassan 46), Morten Bjørlo, Amin Nouri - Pål Alexander Kirkevold (Jonas Enkerud 66), Victor Lind.

----------------------

Morten Bjørlo gledet seg ekstra til denne kampen. Gleden var dermed stor da han sørget for en drømmestart på for hjemmelafet. Et godt innlegg fra Melgalvis finner pannebrasken til Jørpelendingen som header den i nettet bak Gunnarsson i Viking-buret.

Gleden ble kortvarig da Kristoffer Løkberg får en sjanse kun minuttet senere. Trønderen finner veien til nettmaskene og kan feire foran en horde med 250 tilskuere fra Stavanger.

Pål Alexander Kirkevold er nære på å sende hjemmelaget i ledelsen igejn etter en god heading. Dessverre sniker headingen seg utenfor den lengste stolpen.

Andre omgangen ble ganske lik den første. Rilwan Hassan var nære på å heade ballen i nettet på samme måte som Bjørlo i første omgang. Denne gangen var ikke marginene med hjemmelaget og ballen stryker tverrliggeren.

En tett og jevn batalje gjennom omgangen. Ti minutter før slutt får innbytter Sander Svendsen muligheten. Han vender om inne i feltet og triller ballen i det lengste hjørnet med innsiden.

Trenerteamet gjør grep og endrer formasjon de siste ti minuttene og hjemmelaget prøver å sette inn et press på bortelaget. Nærmest på slutten er Jonas Enkerud som får skutt fra 10 meter etter en dødball. Skuddet blir reddet på streken og rensket vekk.