Tapre Kamma-helter i Bergen

(HamKam - Notodden 2-2, HamKam - RBK 2-0, HamKam Start - 3-4 etter straffer, HamKam - KFUM 2-3, HamKam - Haugesund 1-2): Ni HamKam-spillere har denne uke forsvart klubbens ære på en utmerket måte under Landsturneringen i Bergen. Turen, kampene, oppholdet og samholdet har vært helt perfekt, slik det ofte er når ekte Kamerater er på tur.

Annonse:

Sommerens desidert viktigste og vakreste eventyr var denne sesongen lagt til Bergen og Brann Stadion. 29 klubber møttes og HamKam markerte seg også denne gangen.

I bussen til Jan Roger grytidlig tirsdag morgen møtte ni spillere opp til avtalt tid. De to siste hadde også lyst, men utfordringer utenfor banen satte en stopper for Bergen-tur denne gangen. Slike ting er spillerne godt vant med og takler det kjempefint. 

JEVNT OG FINT
Kampene i turneringen er selvsagt det aller morsomste på en slik tur, og for første gang klarte HamKam å spille jevnt mot samtlige lag vi møtte. Det noterer vi oss med glede i margen på notatene fra turneringen. 

Likevel er opplevelsen, samholdet, humøret og fotballgleden det som betyr aller mest for laget i grønt og hvitt.

Og ja, det var et høydepunkt at Kaptein-Kim ble spesielt nevnt med navn da fotballpresident Lise Klaveness holdt sin tale under åpningen av turneringen. Alle med grønne og hvite hjerter vokste litt og samtlige ble litt rettere i ryggen.

Og ja, det var tilløp til panikk da draktbagen var det eneste som ikke gikk av Bybanen på Brann Stadion da vi kom direkte fra Flesland. Men lynkjappe og gode avgjørelser ble tatt og gjensynsgleden var stor da bagen med utstyr stod på samme plass som vi hadde plassert den, da Bybanen kom tilbake til samme stasjon etter å ha snudd i sentrum.

TRAFF MÅLGRUPPA
Etter en intens og uvanlig tørr og varm dag i Bergen, er banketten noe vi alle ser fram til med glede. Å spise et felles måltid sammen med alle de andre lagene er en helt spesiell opplevelse.

Nesten som vanlig briljerte spillere/artister fra Stabæk på scenen med egenproduserte låter. Veldig imponerende.

Stemningen rundt Kamma-bordet steg enda mer da Christoffer Schjelderup leverte en sterk stand-up med alt og alle han hatet på sin passiv-aggressive måte. 

Men den såkalte rosinen i pølsa som til slutt, og det var OnklP som virkelig kom hjem til sine egne fans. Han elsket publikum og publikum elsket ham. Et møte mange av oss vil huske lenge og med stor glede. 

Og når turneringen skal oppsummeres er det jo slik opplevelser utenfor bana som betyr mest og som skaper de virkelig gode minnene.

TOMT PÅ TANKEN
Dag to i turneringen ble knallhard for våre tapre Kamma-soldater. Vår smale tropp ble enda litt smalere med et par skader, men ikke tro noen klagde av den grunn. I stedet gravde de dypt, fant krefter de ikke trodde de hadde og fullførte turneringen med stil. Uten å klage på noe. Sterke saker!

BODØ NESTE ÅR
Dagene i Bergen ble rundet av med at Bryne og Bodø/Glimt fortjent fikk med fair play-prisen for 2023, slik Asker og HamKam fikk ved turneringen i fjor. Og neste år skal vi samles turnering i Bodø! Det kommer til  bli magiske dager - akkurat slik de ble i Bergen.

Takk til Brann og Fotballstiftelsen for en strålende turnering. Vi ga alt vi hadde, og stillheten i bussen hjem fra Gardermoen til Briskeby fortalte om at spillerne hadde disponert kreftene optimalt.

 

Og helt til slutt må vi huske å gratulere Brann med seier i a-sluttspillet. Akkurat denne gangen var klubben fra Bergen suverene både på og utenfor bana.

Disse Kamma-spillerne var med til Bergen: Kjell, Kim, Elias, Eirik (1), Morten (1), Rambo (1), Lags (2), Magnus (2) og Dawiit.
 

Annonse fra Eliteserien: