Thriller da Kamma slo Vålerenga

(Vålerenga - HamKam 5-7): Kampen stod og vippet på 4-4 på Valle, og da bestemte HamKams eldste, Dawiit (58), seg for å punktere oppgjøret. To kjappe fra spissen fra Etiopia avgjorde den spennende og tette kampen mot Vålerenga.

Gatelaget til Vålerenga har hatt halvannet år med svært strenge korona-regler og restriksjoner. Mens HamKam og mange andre lag har spilt fotball, har Oslo-klubben ikke fått lov til trene fotball i det hele tatt. Det var derfor et svært spillesugent hjemmelaget som endelig kunne spille kamp igjen.

Mens Enga lette etter kamprytmen det første kvarteret, spilte HamKam strålende fotball. Tommy, Aleks og Tommy igjen sørget for en drømmestart for gjestene og Grønnbuksene var plutselig tre mål foran.

For løpsmaskinen Tommy på midtbanen er det å lage mål ganske normalt, men for sliteren Aleks er det å score mål temmelig uvanlig. Sagt på en annen måte: Aleks har spilt nesten alle kampene siden oppstarten i 2017 og har aldri scoret i kamp, før han banket inn 2-0 mot selveste Vålerenga på Valle. Kampene framover vil vise om den berømte ketchup-effekten vil vise seg, eller om markkryperen viser seg å være et skikkelig samleobjekt.

Hjemmelaget fikk absolutt ikke panikk av tre baklengsmål og meldte seg skikkelig på i kampen med to kjappe scoringer bak keeper-debutant Christer i Kamma-kassa. En annen debutant, Kebba, stod på sidelinjen og nærmest tryglet den selvutnevnte manageren om å få spille spiss i sitt neste bytte. Normalt gjør sjelden sidelinje-mas inntrykk på lagets leder, men denne gangen lot han spilleren få vilja si. Kort tid etter stanget spissen inn sitt første for klubben, kampens fjerde for HamKam

Andre trenere i klubben ville muligens kalt det coaching i verdensklasse, men valget av spiss og scoringen var ene og alene Kebbas fortjeneste og innhoppet og scoringen holdt skyhøy klasse.

Etter pause kom Enga best i gang og på stillingen 4-4 kom det en snikende følelse mot Kamma-benken at dette kunne ende i tap, men da viste Dawiit at de eldste fortsatt er best. Alene med keeper vrikket han på rumpa, keeperen gikk ned og ballen ble satt høyt i mål. Helt etter boka. Minuttet etter innlegg fra høyre - Dawiit møtte ballen ved første stolpe og hamrer inn 6-4 på første touchet sitt.

Noen timer senere kopierte HamKams nye a-lagsspiss, Theo, scoringen i Grimstad da han også punkterte den kampen.

At det var HamKams gigant, Tommy som avsluttet dagen med å fullføre sitt hattrick, var bare naturlig og fortjent, selv om vi må erkjenne at Vålerenga i store deler av kampen var minst på høyde med HamKam i en fair og jevn fotballkamp. 

Disse 12 spilte mot Vålerenga: Christer (keeperdebutant), Aleks (1), Kim, Kristoffer, Ørjan (debut), Pål, Jørgen (debut), Daffi Tommy (3), Ace, Dawiit (2), Kebba (1 - debut) og Ace.

Trener-Kai

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: