Til minne om Anders Laastad Greve-Løberg

Klubblegenden Anders Laastad Greve-Løberg døde onsdag 10. april, 91 år gammel. Med ham har en av de virkelige store lederne i klubben vår blitt borte og vi minnes Greven med stor takknemmelighet.

Annonse:

Æresmedlem og tidligere formann i klubben, Terje Kristiansen, minnes HamKam-kameraten Anders Laastad Greve-Løberg slik:

"HamKam-familien har mistet en bauta som aldri vil bli glemt. Anders ble hentet til klubben vår av John L. Hansen og satt som fotballformann i perioden 1974 til 1977. Han har siden, i alle sine ulike roller, fremhevet og hatt HamKam i sitt hjerte. Hele Hamar kjente Greven, en flott kar, alltid like høflig, blid, strukturert og glad.

Tre tidligere Kamma-ledere: Jan Stensrud (t.v.), Anders Greve-Løberg og Terje Kristiansen.
Tre tidligere Kamma-ledere: Jan Stensrud (t.v.), Anders Greve-Løberg og Terje Kristiansen.

Vi i HamKam var litt skeptiske til å få en bergenser som øverste leder, men det var helt ubegrunnet. Anders gled rett inn i miljøet og ble raskt en av oss. Hans følelser for klubben vår bare vokste og vokste og han ble et kjært medlem av både11-kaffen og HamKams Venner. Helt til det siste ønsket han å se alle hjemmekampene, selv om helsa gradvis ble dårligere. Vi som stod ham aller nærmest vil takke ham og minnes ham som en kjernekar og en god og ekte Kamerat."

FORUT FOR SIN TID
Tom Jacobsen var ung og svært fremadstormende spiller på A-laget da Greven var fotballformann. Midtbane-eleganten husker Anders slik:

- Jeg husker Greven var sentral da vi etablerte oss i norsk toppfotball på 70-tallet. De siste drøye 50 årene har han vært en svært lojal ambassadør for Kamma og til det siste var han opptatt av klubben i hans svært romslige hjerte. Greven var en leder som endret og moderniserte klubben vår en god del. Sett i etterkant er det ingen tvil om at han på mange områder var en leder langt forut for sin tid, og jeg mener han den dag i dag kunne vært en svært god og viktig leder for klubben vår, sier Tom Jacobsen før han fortsetter:

Anders Greve-Løberg sørget for at a-laget og Leif Hagelund fikk grønne dresser på 70-tallet.
Anders Greve-Løberg sørget for at a-laget og Leif Hagelund fikk grønne dresser på 70-tallet.

- Anders sørget blant annet for at vi kom til kamper i grønne, flotte dresser. Det var en stor overgang for mange av oss, minnes Jacobsen og legger til at Anders de siste årene fikk et spesielt godt forhold til Gatelaget i HamKam.

ROMSLIG KAMMA-HJERTE
- Han hadde et stort hjerte og var en omsorgsfull mann. Mange av vervene han har hatt beviser at han naturlig brydde seg om de aller svakeste og nettopp derfor fikk Gatelaget en naturlig plass i HamKam-hjertet hans, avslutter Tom Jacobsen.

HamKam Fotball lyser fred over Anders Laastad Greve-Løberg sitt minne.

Alle foto: Hamar Arbeiderblad.

 

Annonse fra Eliteserien: