Til minne om Odd Bekk

Annonse:

Det er med stor sorg HamKam Fotball mottok beskjeden om at Æresmedlem og materialforvalter Odd Bekk døde 12. april 2022 etter kort tids sykdom. Med ham er en av klubbens aller beste menn borte og tilbake står både en klubb, mange Kamerater og ikke minst mange spillere og føler takknemlighet, ydmykhet og sorg.

Odd – eller Bekker’n som alle Kamerater kalte ham – levde et langt liv i HamKam. I drøyt 30 år har han vært en liten, men stor mann i klubben vår. Ingen kommer til å fylle verken skoene eller stolen til Bekker’n, men vi lover å strekke oss opp mot hans standarder og hans ektefølte kjærlighet til klubben. Ingen var, i Bekker’ns hode, større enn klubben og hans lojalitet til HamKam var grenseløs.

Da Odd rundet 70 år sa en av Bekker’ns personlige favoritter, Truls Jevne Hagen, dette om bursdagsbarnet:

«Odd Bekk er HamKam, han er klubbens hjerte».

Nå har dette hjertet sluttet å slå, etter at vår klubbhelt måtte gi tapt i kampen mot en nådeløs motstander.

Bekker’n har vært materialforvalter for A-laget siden 1989, men allerede fra 1981 hadde han ulike trenerjobber for både damelag, smågutter, gutter og juniorer. For den jobben han har gjort i klubben har han både fått fotballgruppas høyeste utmerkelse; Bragdmerket, og i 2016 ble han utnevnt til Æresmedlem i Hamarkameratene.

Den vesle mannen med det store HamKam-hjertet var utvilsomt stolt over å bli hedret, og alt var som det skulle være da vi på veggen med bilder av Æresmedlemmer finner menn i skjorte og slips – bortsett fra én: Bekker’n. Da han skulle pynte seg, valgte han å bli avbildet i treningstøy, naturligvis.

For oss i HamKam er det jo nettopp slik vi kommer til å minnes ham; i treningstøy og med altfor stor stadion-jakke og nesten like stort nøkkelknippe. Vi kommer til å huske ham smilende i stolen sin på kontoret, eller med en rullings og kaffekopp utenfor spillertunellen.

Vi gleder oss over alt Bekker’n fikk oppleve med klubben sin, og vi unner ham virkelig å få gråte sine gledes tårer da klubben i hans hjerte rykket opp høsten 2021. Slik han hadde grått hver eneste gang Kamma hadde kommet tilbake. Det er fint å tenke på at han fikk avslutte med opprykk til Eliteserien, for uansett hvilken divisjon klubben for øvrig befant seg i, holdt Bekker’n alltid eliteseriestandard.

Selv om Bekker’n elsket HamKam og klubben, var det spillerne i garderoben som var aller viktigst for ham. Gjennom sin måte å være på knyttet han livslange bånd til veldig mange som har akslet HamKam-trøya de siste drøyt 30 årene. Ikke sjelden var det nettopp Bekker’n de spurte etter da tidligere spillere kom tilbake på Briskeby. Og alle ble møtt med et smil og åpne armer av Odd.

I dag er favorittstolen til Bekker’n tom og hovedpersonen selv har takket for kampen. Han kjempet til det siste, men akkurat denne motstanden ble for sterk for klubblegenden. 12. april sovnet Bekker’n stille inn og på stolen ved siden av senga hans lå selvsagt HamKam-tøyet hans - rent og korrekt brettet.

En ekte Kamerat er borte og våre tanker går til Kirsten, Trine, Frode, barnebarn og øvrig familie.

Takk for alt, Odd – vi unner deg hvilen og lover at du aldri vil bli glemt. HamKam blir aldri det samme uten deg, kjære Bekker'n.

HamKam Fotball

Annonse fra Eliteserien: