To lag og spillere verd millioner

(HamKam - Raufoss 2-2): Den neste måneden kommer det meste i norsk fotball til å dreie seg om penger og overganger. Masse penger. Da blir en kamp mellom to gatelag enda viktigere for alle oss som lurer på om klubbfølelse og tilhørighet fortsatt eksisterer. Gatelagene er i tillegg enda mer lønnsomt enn noe spillersalg.

Annonse:

Dette referatet er på ingen måte noen kritikk av spillere som skifter klubb den neste måneden, men heller for å sette ting i et fornuftig perspektiv når følelsene blir sterke for både mannen i gata og supportere.

DRØMMER OM OVERGANG
Hos Gatelaget i HamKam - og alle andre Gatelag i Norge - jobber vi hver eneste dag, hver uke, hele året for at enkeltspillere skal melde overgang fra HamKam og over til noe enda bedre. For disse spilleren blir det sjelden budkrig mellom toppklubbene i landet, men iblant rusler en spiller ut portene på Briskeby og inn i jobb eller skole. Og hver gang dette skjer begynner millionene å rulle.

En spiller med rusutfordringer koster storsamfunnet penger hvert eneste år. Hvor mye varierer selvsagt, men halvannen million årlig er trolig et veldig beskjedent anslag. 

30 I JOBB OG SKOLE
Siden HamKam startet med Gatelaget i 2017 har rundt 30 spillere gått inn i jobb eller skole. Det betyr at storsamfunnet sparer minst 45 millioner kroner - hvert eneste år på tidligere Kamma-spillere. Og Kamma-gjengen jubler høyt hver gang en lagkamerat melder overgang til jobb eller skole. I vår bok er denne jubelen selve definisjonen på kameratskap.

Og for bare å understreke poenget må vi skynde oss å legge til at regnestykkene er like store og gode i de andre klubbene i Norge. Derfor heier alle lagene på hverandre, motiverer hverandre og inspirerer enkeltspillere til å ta gode valg flere dager på rad. Og etter hvert blir dager på rad til uker, måneder og år. Og det er nettopp derfor Gatelagene finnes og det er derfor Gatelaget i HamKam er en viktig del av klubben vår.

GENERALPRØVE
Tirsdag møtte denne gjengen Raufoss, vår plagsomme nabo som på kort tid har blitt bedre enn oss, til en siste test før Landsturneringen på Nadderud i neste uke. Begge lagene har trent gjennom hele sommeren og lengtet etter å spille kamp igjen. At det ble 2-2 denne gangen var helt greit. Kamma best før pause, Raufoss sterkest etter.

Som bildet forteller var lagene like blide etter kampen - og klare for et nydelig felles måltid fra våre gode venner på La Perla.

Disse spilte kampen mot Raufoss: Kjell, Kim, Elias, Andreas, Pål, Mathias, Rebecka, Dennis (2), Amalie, Rune og Ramona.

Trener-Kai

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: