Tok poeng mot serielederne

Hønefoss kom til Briskeby med 19 av 19 mulige 3-poengere, det var før de hadde møtt Kamma-rekruttene for andre gang i år:

HamKam 2 - Hønefoss 2-2 (2-1);

Briskeby, 20. serierunden av Norsk Tipping-ligaen avd. 2 2023

Scoringer: 1-0 Jonas Enkerud (4`), 1-1 Brage Berg Pedersen (9`), 2-1 Julian Gonstad (15`), 2-2 Ahmed el Amrani (61`).

Dommer: Henrik Gagnum, Tverlandet IL

Gult kort: Petter Eichler Jensen (HamKam 2), Oskar Elias Wang, Brage Berg Pedersen (Hønefoss BK)

Rødt kort: Ingen.

HamKam 2 (3-4-3); Petter Eichler Jensen - Arne Hopland Ødegård, Halvor Rødølen Opsahl (Leo Haug Utkilen 46) (Thorbjørn Kristiansen 89), Oskar Sangnes - Aleksander Melgalvis, Kasper Alfei Sæbø (Romeo Olola 68), Kobe Hernandez-Foster, Jonas Rasen - Vidar Ari Jónsson , Jonas Enkerud, Julian Gonstad.

----------

HamKam-rekruttene kom godt i gang på Briskeby mandag kveld. Allerede etter 4 minutter avsluttet Jonas Enkerud et godt angrep etter Julian Gonstad bryter en pasning høyt i banen. Skreia-gutten forserer raskt ute på venstre, spiller ballen inn mellom keeper og forsvar. Der kommer Enkerud og kontrollerer inn 1-0-ledelsen med sin gode høyrefot.

Fem minutter senere utliknet serielederne fra Hønefoss ved Brage Berg Pedersen som headet ballen i målet etter et godt innlegg fra dems høyreside.

Etter kvarteret spilt fikk Julian Gonstad selv sjansen til å avslutte et godt angrep. Denne gangen er det Melgalvis som spiller Jónsson presist gjennom på høyresiden. Islendingen slår et hardt og presist innlegg, også han mellom keeper og forsvar. På bakerste venter Julian Gonstad som setter venstrebeinet til og treffer ballen som fyker inn i nettet bak Byttingsvik i Hønefoss-buret.

Det ble også pauseresultatet på Briskeby.

HamKam-rekruttene var nære på å øke ledelsen tidlig også i andre omgang. Leo Haug Utkilen snurrer rundt før han avslutter med venstre. Dessverre fant denne veien rett i klypene til HBK-keeperen.

Kvarteret ut i andre omgang får bortelaget en dødball ute i korridoren. Etter en innøvd variant er det Ahmed el Amrani som til slutt bredsider ballen i mål fra kort hold.

Begge lag jaktet vinnermålet, men ingen fant veien forbi de to keeperne etter utlikningen til Hønefoss. Dermed tar hvert av lagene hvert sitt poeng etter kampen i regnværet på Briskeby.