Tom J tilbake som Kamma-trener

Etter 2010-sesongen avsluttet klubblegenden Tom Jacobsen sitt - inntil da - siste engasjement i HamKam som junior-trener. Rundt påsketider 2021 er har tilbake som trener i Kamma. Denne gangen for Gatelaget!

- Jeg har min siste arbeidsdag i Hamar kommune i slutten av mars. Da blir jeg pensjonist og fotballtrener, sier Jacobsen som de ti siste årene har jobbet tett på mennesker med rusutfordringer i Hamar kommune. 

Daglig leder i HamKam, John Anders Rise, mener det var helt naturlig å forsøke å få Tom tilbake til klubben og ikke minst Gatelaget.

- Tom har masse kompetanse rundt både rus og fotball, i tillegg til at han har personlige egenskaper vi er helt sikre på ville passe perfekt på laget vårt, sier Rise og understreker at Gatelaget i HamKam skal være preget av direkte og tydelig kommunikasjon, blandet med respekt og empati.

- Vår ny trener scorer høyt på alt vi leter etter i en god trener, mener Rise og forteller at klubben og Jacobsen har blitt enige om en deltidsstilling som trener.

Jacobsen kommer til å danne en trenerduo på Gatelaget, sammen med Kai Kristiansen.

- Personlig synes jeg det er vanvittig kult at Jacobsen er tilbake i klubben vår og kjenner jeg kollegaen min rett kommer både spillerne på Gatelaget, administrasjonen, 11-kaffen, A-trenerne og A-spillerne både merke og høre at han er tilbake på Briskeby, smiler Kristiansen.

I en stor reportasje i Hamar Arbeiderblad uttaler Tom J følgende etter 10 år tett på personer med utfordringer med rus, som ansatt i Tjeneste for psykisk helse og rus: 

– Jeg har jobbet med folk som har gjort sitt beste, men ikke fått til en dritt. Det synes jeg er fantastisk. Det har jeg ikke noe trøbbel med. Da spør jeg: «Kan jeg hjelpe deg med noe»?

Og avslutningsvis i Hamar Arbeiderblads sak oppfordrer Gatelagets nye trener næringslivet til å delta endre mer, slik noen lokale bedrifter allerede har samlet seg rundt Gatelaget.

- Man sponser toppidrett og kultur. Kanskje dette kunne være en tredje ting? Det å hjelpe folk som sliter og samtidig hjelpe kommunen sin økonomisk. Vi må selge det inn som samfunnsbygging. Kom igjen da! 

Velkommen tilbake til HamKam, Tom!

Foto: Trond Lillebo, Hamar Arbeiderblad

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: