U-landslagsspillere til HamKam

- Dette er en stor dag for oss, melder sportssjef Espen Olsen da Thorbjørn Kristiansen ( t.v) og Benjamin Thoresen Faraas (t.h), begge 15 år, signerte for HamKam:

Thorbjørn Kristiansen kommer fra egen juniorstall og har i sine yngre dager spilt for Furnes fotball, mens Benjamin Thoresen Faraas flytter fra Flisa til Hamar. Planen er at begge begynner på Wang Toppidrettsgymnas og binder seg samtidig med HamKam de kommende tre sesongene.

Dette er to signeringer som sportssjef Espen Olsen og resten av utviklingsavdelingen har jobbet med over en lang periode. Det var en tydelig fornøyd sportssjef da det ble klart at begge valgte å takke ja til HamKam:

- Dette er jo en stor dag for oss. Vi synes det er veldig stas å kunne signere to av de mest lovende 05-spillerne i landet. Begge to er landslagsspillere, forteller Espen Olsen før han legger til litt om prosessen.

- Vi har jobbet med dette en stund og er endelig i mål nå. Dette blir veldig spennende. Thorbjørn Krisitansen kommer fra egne rekker, mens Benjamin Thoresen Faraas kommer fra Flisa. To veldig spennende unggutter som nå har fått proffkontrakt med HamKam og skal etter planen starte på Wang Toppidrettsgymnas til høsten av. Så vi gleder oss veldig til å fortsette den gode utviklingen de allerede har hatt i Furnes (Thorbjørn) og Flisa (Benjamin).

Thorbjørn og Benjamin er spennende spillere, og Espen Olsen forteller hva han ser i våre to tilvekster:

- Vi har jo fulgt dem veldig tett, begge har vært innom landslaget, så Geir (Frigård) har hatt god kontroll på begge to da de spilte under Gunnar Halle på G15-landslaget. Thorbjørn er en venstrefotet midtstopper med bra størrelse og god pasningsfot. Har hatt veldig god utvikling. Benjamin er indreløper/kant. Veldig god toveis-spiller som scorer en del mål. To veldig gode gutter med gode ferdigheter. Vi gleder oss veldig til å ta vare på dem og utvikle dem videre.

- Begge starter etter planen på Wang til høsten og følger det løpet, så begge har signert en treårskontrakt, avslutter sportssjefen til hamkam.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra venstre: Rolf Høgmo (utviklingssjef), Thorbjørn Kristiansen (15), Espen Olsen (sportssjef), Benjamin Thoresen Faraas (15), Håkon T. Kristiansen (toppspillerutvikler).
Fra venstre: Rolf Høgmo (utviklingssjef), Thorbjørn Kristiansen (15), Espen Olsen (sportssjef), Benjamin Thoresen Faraas (15), Håkon T. Kristiansen (toppspillerutvikler).

- Stort for meg og min familie

Thorbjørn Kristiansen fikk noen innhopp for HamKam G19 på høsten i 2020 og tar nå steget opp med proffkontrakt i HamKam. Det er stort for unggutten som har fulgt HamKam tett i mange år allerede.

- Det er veldig stort for meg og min familie å få signere for favorittklubben vår, innleder midtstopperen før han forteller litt om sine ambisjoner som fotballspiller:

- Jeg gleder meg til å se hva som skjer videre, håper selvfølgelig på å bli så god som mulig. Jeg føler at det er her i HamKam jeg får utviklet meg best, så derfor er jeg veldig glad for å ha fått denne muligheten her.

På spørsmål om hans styrker som midtstopper svarer han følgende: 

- Har en bra størrelse, ganske høy, rask og har en god pasningsfot, som alltid er et pluss. Jeg synes jeg taklet nivået på G19 i fjor høst ganske bra. Det var selvfølgelig utfordrende, men veldig fint å se hvor nivået ligger.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra venstre: Thorbjørn Kristiansen (15) og Benjamin Thoresen Faraas (15)
Fra venstre: Thorbjørn Kristiansen (15) og Benjamin Thoresen Faraas (15)

- Føler HamKam viser stor interesse for meg

Benjamin Thoresen Faraas er en ung gutt på femten år som nå velger å fortsette skolegangen og fotballen på Hamar etter å ha bodd på Åsnes og spilt fotball for Flisa. Benjamin gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer:

- Jeg føler at HamKam viser stor interesse for meg, dem har en god plan for utviklingen min og de satser stort på unge spillere. Det var viktig for meg, sier Thoresen Faraas.

- En offensiv spiller på banen. Hva er dine styrker?

- Jeg er en god toveisspiller, veldig eksplosiv, også er jeg veldig ofte der det skjer med mål og målgivende.

I HamKam kjenner han assistenttrener Geir Frigård og Thorbjørn Kristiansen fra før, det gjør overgangen enklere for unggutten:

- Det er jo veldig fint å ha Geir her sånn opp mot landslaget og sånt da, så jeg får vist meg fram på treninger. Thorbjørn og jeg er gode venner, så det skal bli fint det. 

Som alle andre unge gutter har også indreløperen fra Flisa ambisjoner som fotballspiller.

- Jeg håper jo at disse årene i HamKam vil føre meg videre så jeg kan bli så god som mulig og spille i Eliteserien og forhåpentligvis videre etter det. 

- Jeg har planer om å komme inn å vise hvor god jeg er og spille meg til fast plass på a-laget og kanskje noen innhopp allerede til høsten nå. 

Gutta i garderoben
Gutta i garderoben

 

Annonse fra Obos-ligaen: