- Unødvendig å tape kampen

VIDEO/BILDEGALLERI: Her stanger Jonas Enkerud inn ledermålet. Det endte med knepent og ufortjent tap. Se bilder og hør reaksjoner fra Geir Frigård og Jonas Enkerud:

Stabæk - HamKam 2-1 (1-1);

Scoringer: 0-1 Jonas Enkerud (27`), 1-1 Sammy Skytte (41`) straffe, 2-1 Yaw Ihle Amankwah (54`).

HamKam (3-5-2); Lukasz Jarosinski - Hasan Kurucay, Steinar Strømnes, Rubén Alegre Guerra - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo, Vetle Skjærvik, Kristian Lønstad Onsrud (Albert Berisha, 46 min.), Davod Arzani (Jo Nymo Matland, 80 min.) - Jonas Enkerud, Kristian Eriksen.

--------------------

Søndag ettermiddag gjeste HamKam Nadderud stadion på Bekkestua for treningskamp mot Eliteserielaget Stabæk. HamKam spilte en god bortekamp på naturgresset og kunne tatt ledelsen allerede etter fire minutter. Et godt slått korridorfrispark fra Davod Arzani finner pannebrasken til Hasan Kurucay som ikke treffer ballen godt nok. Ballen går et godt stykke utenfor fra 5 meters hold.

Gjestene styrer oppgjøret og får som fortjent ledermål etter tjuesyv minutter. Et strålende angrep starter med Hasan Kurucay som finner Kristian Lønstad Onsrud i midtbaneleddet, Gjøvik-gutten runder av et par i blått før han sender ballen ut til Aleksander Melgalvis som kommer i fint driv på høyresiden. Brumunddølen kommer seg fri og vipper ballen inn over Stabæks burvokter og finner Jonas Enkerud som har åpent mål. I nesten knestående stanger han inn ledelsen.

Rett før pause dømmer dagens dommer, Mohammad Usman Aslam straffe til Samme Skytte og Stabæk. Angrepsspilleren tar straffen selv. Lukasz Jarosinski redder den første straffen. Forsøk to var av det sikre slaget og utenfor rekkevidden til polakken i HamKam-buret.

De første ti minuttene av andre omgangen styrte hjemmelaget og fikk utteling etter en dødball. Et hjørnespark til Stabæk ender til slutt med et innkast. De tar det raskt og får til slutt slått et innlegg fra korridoren. Inne i feltet står Yaw Ihle Amankwah helt alene midt foran mål. Bergenseren stanger hjemmelaget i ledelsen via en uheldig Kurucay som forsøker å blokke ballen fra å gå over streken.

HamKam kjører på for utlikning og er nære på ved et par anledninger. Dessverre ble det ikke noe mer nettsus bak Marcus Sandberg i Stabæk-buret og hjemmelaget tar hjem seieren etter en god bortekamp av HamKam.